Het Beaujolais-gebied is het beste bewijs dat de bodem (terroir) wel degelijk een belangrijke rol speelt bij het maken van wijn. Men gebruikt in alle 10 crus van de Beaujolais dezelfde druif (Gam...
Het Beaujolais-gebied is het beste bewijs dat de bodem (terroir) wel degelijk een belangrijke rol speelt bij het maken van wijn. Men gebruikt in alle 10 crus van de Beaujolais dezelfde druif (Gam...
Deze speciale versie van 'Château Bonnet' werd gevinifieerd, en twaalf maanden bewaard, op eiken vaten. De bewaring op gedeeltelijk nieuwe eiken vaten proeft men zeer duidelijk. Het geeft deze Cu...
Op dit wijndomein met zijn wat eigenaardige naam, wordt elk jaar een fantastische wijn gemaakt! De eigenaar wint dan ook zeer regelmatig médailles en terecht. Alle wijnproevers en wijnschrijvers zi...
Château Patache d'Aux is een in België vrij bekende Médoc van voortreffelijke kwaliteit. Het heeft al een lange geschiedenis achter zich. Er wordt al sinds 1632 wijn gemaakt en behoorde ooit toe aa...
Dit is een zeer goed gestructureerde wijn gemaakt met 95% Sangiovese en 5% Canaiolo. De zeer lage productie per hectare zorgt voor een rijke en geconcentreerde smaak. Een wijn met rijp rood fruit, ...
Het laatste en meest zuidelijk gelegen stuk van de Bourgogne-streek, is de Mâconnais. Het vormt geografisch de overgang van Bourgogne naar Beaujolais en tevens van Noord- naar Zuid-Frankrijk. De ...
Het familiale huis 'Joseph Drouhin' is opgericht in 1880 door de toen 22 jarige Joseph Drouhin, afkomstig uit de Chablis streek. In 1918 volgt zijn zoon Maurice hem op en die breidt het huis uit me...
Alle grote namen in de Bourgogne worden voor 100% uit de Pinot- Noir druif gemaakt. Het huis Louis Jadot wordt als dé top beschouwd voor zowel rode als witte Bourgogne. U kan er als het ware met ...
Alle grote namen in de Bourgogne worden voor 100% uit de Pinot- Noir druif gemaakt. Het huis Louis Jadot wordt als dé top beschouwd voor zowel rode als witte Bourgogne. U kan er als het ware met ...
De oogst gebeurt, afhankelijk van de ouderdom van de wijnstokken, voor 60% met de hand en de rest machinaal. Na een strenge selectie vergisten de druiven in op temperatuur gecontroleerde kuipen en ...
De Pouilly Fumé van Claude Michot is afkomstig van wijngaarden gelegen in het gehucht `Les Berthiers' in wijnkringen even gerenommeerd als `Les Loges', een iets groter gehuchtje. De druiven groeien...
Een witte Sancerre is altijd gemaakt van de Sauvignon-druif en moet uit Sancerre zelf of een van de dertien omringende gemeenten afkomstig zijn. Domaine Fournier maakt een discreet type Sancerre, m...
In het wereldvermaarde 'Sauternes'-gebied worden zoete witte wijnen gemaakt die buiten alle concurrentie staan. Dit komt door de zogenaamde 'edele rotting' ('pourriture noble' klinkt het in het f...
In het wereldvermaarde 'Sauternes'-gebied worden zoete witte wijnen gemaakt die buiten alle concurrentie staan. Dit komt door de zogenaamde 'edele rotting' ('pourriture noble' klinkt het in het f...
Saint-Estèphe is, zoals u waarschijnlijk weet, de meest noordelijke van de vier roemrijke Médoc-appellaties (de andere zijn Margaux, Pauillac en Saint-Julien). Er worden grote namen voortgebracht z...
Bernard Gaucher is een champagne-bouwer die vroeger al zijn druiven braafjes verkocht aan de bekende huizen zoals Moët et Chandon, Laurent Perrier en dergelijke. Rond 1985 besloot hij (zoals vele a...