U bent hier

VENTOUX ROUGE Mas Oncle Ernest 'Instant présent'

Rode wijn van Frankrijk (2020)
Op voorraad
VENTOUX AOP 'Instant Présent' Mas Oncle Ernest
  • 75 cl
  • Bio label
€  9,98 /per stuk
-+
Totaal:
€  9,98

Over VENTOUX ROUGE Mas Oncle Ernest 'Instant présent'

Alexandre Roux is de vierde generatie van een wijnbouwersfamilie uit het kleine Zuid-Franse dorpje 'Entrechaux' in de Haut-Vaucluse, op zo'n 10 kilometer van Vaison-La-Romaine. Hij werkt sinds 2003, samen met zijn vader, in de familiale wijngaarden. Na generaties lang hun druiven naar de plaatselijke wijncooperatie te hebben gebracht, waagde hij in 2007 de sprong door er zelf wijn van te gaan maken en die op de markt te brengen. Geen makkelijke keuze maar voor Alexandre de enige juiste weg en veel motiverender om er hard voor te gaan en elk jaar weer het best mogelijke product af te leveren. Als eerbetoon aan zijn overgrootvader, nonkel Ernest, die met de druiventeelt begon, noemde hij het wijndomein naar hem. Die nonkel Ernest moet een bijzonder man geweest zijn, een beetje autoritair maar zeer hard werkend. Dat je van hard werken niet dood gaat, blijkt uit de leeftijd die hij behaalde, 95 jaar! Of heeft het iets te maken met het feit dat hij altijd een verstokte vrijgezel is gebleven? De wijngaarden liggen verspreid over de appellatiegebieden 'Côtes Du Rhône' en 'Ventoux'. Elk perceel wordt apart gevinifieerd om daarna een samenstelling te maken met de meest geslaagde wijnen. De bedoeling is om fijne wijnen te produceren die typisch zijn voor hun terroir. Door met zeer zuivere en rijpe druiven te werken, hebben de wijnen een aangename portie fruit en zijn de tannines mooi verweven. Deze rode Ventoux is een samenstelling van Syrah en Grenache. In de neus rood fruit en wat kruidigheid, ook in de mond terug die combinatie van fruit en kruiden, een volle maar zachte smaak en een lange afdronk. De naam zegt het zelf al 'Instant Présent', een wijn om jong te drinken, op zijn best tussen zijn eerste en vierde of vijfde jaar bij allerlei soorten vlees, uiteraard prima bij de barbecue. Belangrijk om hem iets koeler te schenken, op zo'n 16 à 17 graden. En genieten maar.
Jaar: 
Categorie: 
Land: 
Appelatie: 
Druivensoort: 
Zoetheid: 
Volume: 
Artikelnummer:
263J

Aangename en vlotte website

5
Alain De Caluwé

Altijd een correcte afhandeling

4
DE KERPEL PATRICK