Nieuw-Zeeland heeft vele troeven om hoogstaande wijnen te produceren. De belangrijkste is ongetwijfeld het koele klimaat waarin druiven langzaam kunnen rijpen waardoor hun meest subtiele geuren en ...
Cave Kientzheim-Kaysersberg startte met het verbouwen van wijn in de jaren 50 van vorige eeuw. In de mooie en toeristische Kaysersberg vallei en het naburige Kientzheim bevinden zich wijngaarden di...
Lirac is zeker niet de bekendste appellatie van de Rhône-streek. Nochtans is dit gebied de directe buurman van het zeer bekende 'Châteauneuf-du- Pape', het ligt er amper 20 kilometer vandaan. Over ...
Ron en Jamie Mc Manis leiden hun wijnbedrijf sinds 1990. Deze familie van wijn- en landbouwers is reeds vijf generaties bezig met het verbouwen van druiven. Hun missie is gekenmerkt door een zorgvu...
In 1929 richt Pierre Amadieu zijn wijnhuis op om onder andere de hoogstaande wijnen afkomstig van zijn klein familiedomein (7 hectare) zelf te bottelen en verkopen. In de loop der jaren worden wijn...
De Bordeaux-appellatie Fronsac is een vlag die vele ladingen dekt. Het kan zowel vrij goedkope, relatief eenvoudige rode wijn zijn als wat duurdere maar voortreffelijke klassewijn welke zich zonder...
Deze 'Monteprandone' is een stevige wijn met weelderige aroma's van braambes, zwarte kers, gestoofde pruimen, zoethout en vanille zetten de toon. De druivensamenstelling is 70 % Montepulciano en 30...
'Umbria' (Umbrië) ligt ongeveer midden in Italië, tussen Toscane en Marche. Het is een gebied met groene heuvels en strenge bergen. Het landschap glooit van zuid-oost-Toscane probleemloos Umbrië in...