Dao is een wijnregio in het binnenland van Portugal, onder de Dourovallei, in het zuidelijke deel van Beira Alta. In het gebied stromen twee belangrijke rivieren: de Dao en de Mondego. De bodem bev...
Een `Ruby' blijft normaal 3 jaar op eiken vaten alvorens verkocht te worden, maar heeft meer fruit en jeugdigheid in geur, smaak en kleur. De kleur is jonger, wat feller en dieper rood dan die van ...
Witte Porto wordt op dezelfde manier gemaakt als rode maar dan op basis van witte druiven met onbekende namen als `Arinto', `Viosinho', `Codega' en andere nog meer onuitspreekbare namen. Deze Noval...
Quinta do Pinto is een familiaal domein dat hoogstaande wijnen produceert in Alenquer, een regio en gemeente in het district Lissabon, zo'n 20 kilometer van de zee en ongeveer 30 kilometer ten Noor...
Het portohuis Romariz werd opgericht in 1850 door 'Manoel da Rocha Romariz' om met Portugese koloniën, met name Brazilië, handel te drijven. Tegenwoordig is het bedrijf vooral gericht op de Europ...
Het portohuis Romariz werd opgericht in 1850 door 'Manoel da Rocha Romariz' om met Portugese koloniën, met name Brazilië, handel te drijven. Tegenwoordig is het bedrijf vooral gericht op de Europ...
Ron en Jamie Mc Manis leiden hun wijnbedrijf sinds 1990. Deze familie van wijn- en landbouwers is reeds vijf generaties bezig met het verbouwen van druiven. Hun missie is gekenmerkt door een zorgvu...
Deze Estate Collection is een unieke blend van de meest karakteristieke witte Portugese druiven en een aantal Franse, allemaal zeer streng geselecteerd, alleen de beste trossen worden gebruikt. Hij...
De liefde voor wijn bestaat al lang bij filmmaker Francis Ford Coppola. Zijn grootvader, Agostino Coppola, maakte reeds wijn in de kelder van het appartementsgebouw in New- York waar hij woonde in ...
Een tawny met ouderdomsvermelding is niet uit één enkel oogstjaar afkomstig, men moet de vermelde ouderdom als een gemiddelde van blend interpreteren. Schenken op 16 à 17 graden en best na opening ...
Een tawny met ouderdomsvermelding is niet uit één enkel oogstjaar afkomstig, men moet de vermelde ouderdom als een gemiddelde van blend interpreteren. Schenken op 16 à 17 graden en best na opening ...