Deze witte tafelwijn mag er best zijn. In tegenstelling tot sommige collega's in deze prijsklasse, gaat het hier niet om een slap wijntje, maar een prettig en pittig frisse disgenoot met een aang...
Een `Ruby' blijft normaal 3 jaar op eiken vaten alvorens verkocht te worden, maar heeft meer fruit en jeugdigheid in geur, smaak en kleur. De kleur is jonger, wat feller en dieper rood dan die van ...
Witte Porto wordt op dezelfde manier gemaakt als rode maar dan op basis van witte druiven met onbekende namen als `Arinto', `Viosinho', `Codega' en andere nog meer onuitspreekbare namen. Deze Noval...
Het portohuis Romariz werd opgericht in 1850 door 'Manoel da Rocha Romariz' om met Portugese koloniën, met name Brazilië, handel te drijven. Tegenwoordig is het bedrijf vooral gericht op de Europ...
Het portohuis Romariz werd opgericht in 1850 door 'Manoel da Rocha Romariz' om met Portugese koloniën, met name Brazilië, handel te drijven. Tegenwoordig is het bedrijf vooral gericht op de Europ...
Het vlaggenschip van Bodegas Hidalgo! Voor 100% gemaakt uit de Palomina druif van eigen wijngaarden in Balbaina en Miraflores. Het is een wat ziltige, bijna pittige Sherry die alleen tot stand kan ...
Château Grand Village Bordeaux Blanc is gemaakt met sauvignon blanc en sémillon. Fermentatie achtereenvolgens op inox, nieuwe en ten slotte één jaar oude vaten. Daarna verblijft de wijn 8 maanden o...
De Faraón Oloroso is eveneens een 100% Palomina maar werd versterkt tot 17% alcohol en verbleef vele jaren op eiken vaten (solera systeem). Het resultaat is een zeer aromatische (hazelnoten, rozijn...
Dit is in oorsprong eigenlijk een Manzanilla die door een lange vatrijping een `Amontillado' wordt. Het is een amber kleurige, droge, doorgerijpte sherry met een duidelijk notenaroma en een mooie, ...
Deze Manzanilla is gemaakt van Palomina druiven die uitsluitend afkomstig zijn van de `Pastrada' wijngaard die bekend staat omwille van zijn uitzonderlijke bodem. De langere vatlagering maken hem n...
Deze sherry is gemaakt uit Pedro Ximenez druiven die eerst in de zon gedroogd worden om daarna pas te worden geperst. Na de vinificatie en de versterking van de wijn verblijft hij nog jaren op eike...
De eerste keer dat we de Brit 'Jonathan Maltus' en zijn vrouw 'Lynn' ontmoetten, was in 1994 toen ze 'Château Teyssier' kochten, een mooi maar wat verwaarloosd wijnkasteel in Saint-Emilion met 5 he...