Zoete en half zoete Bergerac zijn reeds eeuwen bekend maar de laatste decennia een beetje teruggevallen doordat er minder belangstelling was voor zoete witte wijnen, dit ten voordele van de droge ...
Al is Duitsland nog steeds het meest vermaard om zijn witte wijnen (de grote Duitse witte wijnen behoren tot de subliemste van de wereld!), er worden de laatste jaren ook meer en meer blauwe druive...
Een `Ruby' blijft normaal 3 jaar op eiken vaten alvorens verkocht te worden, maar heeft meer fruit en jeugdigheid in geur, smaak en kleur. De kleur is jonger, wat feller en dieper rood dan die van ...
'Loupiac' is een appellatiegebied in de Bordeaux-streek waar zoete witte wijnen worden gemaakt. Het ligt vlakbij het waarschijnlijk bekendste zoete- witte- wijnen- gebied ter wereld: 'Sauternes'....
Het vlaggenschip van Bodegas Hidalgo! Voor 100% gemaakt uit de Palomina druif van eigen wijngaarden in Balbaina en Miraflores. Het is een wat ziltige, bijna pittige Sherry die alleen tot stand kan ...
Een `Spätlese' is afkomstig van volrijpe druiven die pas circa zeven dagen na de algemene oogst geplukt worden. De wijnberg "Trierer Thier garten unterm Kreuz " ligt vlak tegenover het wijndomein e...
'Piëmonte' is een regio in Noord Italië die aan de noord- en westkant door de Alpen wordt afgesloten van Frankrijk en Zwitserland. De bekendste appellaties (DOCG) zijn hier ongetwijfeld Barolo en B...
We bevinden ons in de zuidelijke Rhône vlakbij de wijngebieden van Châteauneuf- Du-Pape, Gigondas, Tavel en andere. Dichtsbijzijnde steden (stadjes) zijn Orange en het prachtige Avignon. Het stoko...
Een 'Jurançon moelleux' behoudt voldoende zuren zodat hij niet te zwaar noch te stroperig overkomt. De aciditeit van de Jurançons is trouwens twee keer zo hoog als van een Sauternes. Clos Lapeyre i...
De Faraón Oloroso is eveneens een 100% Palomina maar werd versterkt tot 17% alcohol en verbleef vele jaren op eiken vaten (solera systeem). Het resultaat is een zeer aromatische (hazelnoten, rozijn...
Dit is in oorsprong eigenlijk een Manzanilla die door een lange vatrijping een `Amontillado' wordt. Het is een amber kleurige, droge, doorgerijpte sherry met een duidelijk notenaroma en een mooie, ...
Deze Manzanilla is gemaakt van Palomina druiven die uitsluitend afkomstig zijn van de `Pastrada' wijngaard die bekend staat omwille van zijn uitzonderlijke bodem. De langere vatlagering maken hem n...
'Pineau des Charentes' is een Franse zoete likeurwijn gemaakt op basis van druivensap en Cognac. 'Château D'Orignac' is befaamd om zijn uitstekende oude Cognac's en is tevens producent van een su...
Een tawny met ouderdomsvermelding is niet uit één enkel oogstjaar afkomstig, men moet de vermelde ouderdom als een gemiddelde van blend interpreteren. Schenken op 16 à 17 graden en best na opening ...
Deze sherry is gemaakt uit Pedro Ximenez druiven die eerst in de zon gedroogd worden om daarna pas te worden geperst. Na de vinificatie en de versterking van de wijn verblijft hij nog jaren op eike...
In het wereldvermaarde 'Sauternes'-gebied worden zoete witte wijnen gemaakt die buiten alle concurrentie staan. Dit komt door de zogenaamde 'edele rotting' ('pourriture noble' klinkt het in het f...
Een tawny met ouderdomsvermelding is niet uit één enkel oogstjaar afkomstig, men moet de vermelde ouderdom als een gemiddelde van blend interpreteren. Schenken op 16 à 17 graden en best na opening ...