SOUTH-AFRICA, Western Cape, 'Ietsie Anders' Sauvignon Blanc Fat Barrel
Op voorraad
- 75 cl
- Schroefdop
€ 8,55 /per stuk
Over SOUTH-AFRICA, Western Cape, 'Ietsie Anders' Sauvignon Blanc Fat Barrel
Het is een beetje ironisch dat Zuid-Afrika als wijnland tot de 'nieuwe wereld' wordt gerekend want er wordt reeds 360 jaar wijn gemaakt. Natuurlijk is het wel zo dat er in de laatste 33 jaar (sinds het afschaffen van de 'apartheid' in 1990) meer gebeurd en geëvolueerd is dan in de 340 jaar ervoor! En die evolutie is nog niet ten einde, ook in de 10 laatste jaar is er nog veel geëvolueerd en zijn er veel heel goede, jonge wijnbouwers bij gekomen. Zuid-Afrikaanse wijnen weerspiegelen het klassieke element en de traditie van de 'oude wereld' (Europa dus), maar worden tevens beïnvloed door de hedendaagse stijlen van de 'nieuwe wereld'. Een nieuwe generatie wijnproducenten maakt dankbaar gebruik van de meest moderne wijnbouwtechnieken en trends in de wijnwereld. Zij bouwen verder op de bestaande kennis en profiteren optimaal van het unieke terroir om prachtige wijnen te produceren die internationaal prijzen in de wacht slepen. Het klimaat is er nagenoeg ideaal voor de wijnbouw en de natuur is prachtig. De Kaapprovincie, waar alle wijnbouw zich bevindt, oogt zowel weelderig als streng. Enerzijds vredige, groene weilanden, anderzijds steile rotsen. Zuid-Afrikaanse wijnen weerspiegelen het klassieke element en de traditie van de 'oude wereld' (Europa dus), maar worden tevens beïnvloed door de hedendaagse stijlen van de 'nieuwe wereld'.
Deze 'Sauvignon Blanc' met de typisch Zuid-Afrikaanse naam 'Ietsie Anders', wordt gemaakt op het 27 hectare grote wijndomein 'Uitkyk Farm' in Wellington, vlakbij Paarl, op zo'n 50 kilometer ten Noordoosten van Kaapstad. Het is het werk van eigenaar en wijnmaker Theunis van Zyl en zijn vrouw Annalize, derde generatie reeds op dit prachtig domein. Het is een zuivere Sauvignon met een knisperende frisheid, een volle, mondvullende smaak en een mooie fruittoets! Heel mooi zal hij zijn als aperitief, bij koude voorgerechten, aspergegerechten, garnalen, krab, oesters, blauwgekookte forel, gepocheerde kabeljauw en allerlei oosterse gerechten. Op zijn best op een graad of 9 à 10 en dat tussen zijn eerste en derde levensjaar.
Jaar:
Categorie:
Land:
Regio:
Appelatie:
Druivensoort:
Zoetheid:
Alcohol:
13%
Volume:
Artikelnummer:
964N
Schrijf je eigen beoordeling