U bent hier

SAINT-JOSEPH 'Les Capelets' Pierre Amadieu

Rode wijn van Frankrijk (2017)
Op voorraad
SAINT-JOSEPH 'Les Capelets' Pierre Am...
  • 75 cl
€  17,98 /per stuk
-+
Totaal:
€  17,98

Over SAINT-JOSEPH 'Les Capelets' Pierre Amadieu

Saint-Joseph is een appellatie in de Noordelijke Rhône waar hoofdzakelijk rode wijn wordt gemaakt, al is er ook zo'n 10% wit. Het heeft sinds 1956 de Appellation Controlé (AOC) status en de wijn is in principe gemaakt met uitsluitend 'Syrah', maar er mag ook maximum 10% 'Roussanne' en 'Marsanne' worden toegevoegd. Typisch aan deze streek is dat de wijngaarden gelegen zijn op steile hellingen en terrassen, niet makkelijk om hier in de wijngaard te werken. 'Pierre Amadieu' moeten we u waarschijnlijk niet meer voorstellen. Het is een gereputeerd wijnhuis uit Gigondas dat dus ook Noordelijke Rhône maakt. De druiven voor hun St.Joseph worden volledig met de hand geplukt als ze ideaal rijp zijn. De gisting op temperatuur gecontroleerde roestvrij stalen tanks wordt gevolgd door een verblijf van 12 maanden op eiken hout. 70% in grote eiken kuipen, 30% op gewone eiken vaten van 2 jaar. Het resultaat is een wijn met een mooie neus van zwarte bes, framboos en cassis, en een aangename volle smaak met heel wat zwart en blauw fruit en een voorbeeldige elegantie en klasse. Op zijn best op 16 à 17 graden en dit tussen zijn derde of vierde en achtste jaar bij gebakken of gegrild vlees, wild, gevogelte of allerlei kazen. Heel mooi!
Jaar: 
Categorie: 
Land: 
Druivensoort: 
Rijping op vaten: 
Volume: 
N°:
393G

zeer makkelijk site, zeker door de codes welke terug te vinden zijn in de nieuwsbrieven, waarin de omschrijving steeds goed overeenkomt met de werkelijke smaak van de wijnen.
ook een wijn opzoeken is zeer gebruiksvriendelijk

4
wyers tom

geen negatieve commentaren anders zou ik niet steeds opnieuw , uur en dag van levering wordt gerespecteerd , steeds vriendelijke leveranciers......

3
Linda Boumans