De wijnen van Oude Kaap vinden hun oorsprong in de mooie Franschhoek Vallei, daar waar het steile Groot Drakenstijn-gebergte al sinds 1693 een zeer belangrijke factor is voor de productie van kwali...
'Deze rode is een samenstelling van 52% Merlot en 48% Cabernet Sauvignon. Hij is zeer vlot drinkbaar en heeft veel charme! Heerlijk zal hij smaken bij allerlei zomerse gerechten en koude schotels, ...
Het prachtige 'Zuid-Afrika' is tegenwoordig erg in trek als wijnland. Er wordt reeds 350 jaar wijn gemaakt maar de laatste 10 à 12 jaar (sinds het afschaffen van de `apartheid') is er meer gebeur...
Het is een beetje ironisch dat Zuid-Afrika als wijnland tot de 'nieuwe wereld' wordt gerekend want er wordt reeds 360 jaar wijn gemaakt. Natuurlijk is het wel zo dat er in de laatste 33 jaar (sinds...
Het is een beetje ironisch dat Zuid-Afrika als wijnland tot de 'nieuwe wereld' wordt gerekend want er wordt reeds 360 jaar wijn gemaakt. Natuurlijk is het wel zo dat er in de laatste 33 jaar (sinds...
Het is een beetje ironisch dat Zuid-Afrika als wijnland tot de 'nieuwe wereld' wordt gerekend want er wordt reeds 360 jaar wijn gemaakt. Natuurlijk is het wel zo dat er in de laatste 33 jaar (sinds...
Door de eeuwen heen is een rijke begroeiing op de West-Kaap ontstaan die zich heeft aangepast aan vele microklimaten en bodemsoorten waaronder graniet, zandsteen, leem, zand en leisteen. Er komen m...
Het klimaat op de West-Kaap, bakermat van de Zuid-Afrikaanse wijnbouw, is mediterraan met zachte zomers en koele winters. De zomerhitte wordt getemperd door de ijskoude golfstroom die langs de kust...
Het is een beetje ironisch dat Zuid-Afrika als wijnland tot de 'nieuwe wereld' wordt gerekend want er wordt reeds 360 jaar wijn gemaakt. Natuurlijk is het wel zo dat er in de laatste 33 jaar (sinds...
Het is een beetje ironisch dat Zuid-Afrika als wijnland tot de 'nieuwe wereld' wordt gerekend want er wordt reeds 360 jaar wijn gemaakt. Natuurlijk is het wel zo dat er in de laatste 33 jaar (sinds...
Door de omgekeerde seizoenen in vergelijking met Europa, wordt hier geoogst in maart, wanneer bij ons de lente theoretisch begint. Na de oogst gist het sap op Frans eikenhout, de wijn blijft een ma...
De perfect rijpe druiven van deze 100% Pinotage werden `s nachts geoogst omdat het dan frisser is. Ze zijn koel gehouden totdat ze gekneusd werden, om de lekkere fruitigheid er zo veel mogelijk in ...