U bent hier

ITALIA, BRUNELLO DI MONTALCINO DOCG Tenimenti Angelini 'Val di Suga'

Rode wijn van Italië (2014)
Momenteel niet voorradig
BRUNELLO DI MONTALCINO Tenimenti Angelini 'Val di Suga'
  • 75 cl
€  32,49 /per stuk
-+
Totaal:
€  32,49

Over ITALIA, BRUNELLO DI MONTALCINO DOCG Tenimenti Angelini 'Val di Suga'

`Montalcino' is de naam van een mooi stadje in de provincie Siena dat al sinds de middeleeuwen bekend staat om haar mooie wijnen, vroeger wel meer om haar witte zoete `Moscadello'. `Brunello' is de plaatselijke naam van de `Sangiovese' en is eigenlijk Italiaans voor het Nederlandse woord `bruintje'. De geschiedenis van de vandaag beroemde en bewonderde `Brunello di Montalcino begint eigenlijk pas goed rond 1870 wanneer een vooruitstrevend wijnbouwer een rode wijn maakte met uitsluitend de Sangiovese druif. `Brunello di Montalcino' bleef tot in de jaren zeventig een vrij onbekende wijn maar is vanaf 1980, toen kreeg het de DOCG-status, stilaan bekender geworden op het internationaal toneel en vandaag de dag wordt hij algemeen beschouwd als één der beste Italiaanse wijnen. De regels die je moet volgen om deze prestigieuze appellatie te mogen voeren zijn dan ook zeer streng. Zo moet de wijn onder andere minimum 2 jaar in eiken vaten rijpen en mag hij pas verkocht worden vanaf zijn vijfde levensjaar. Een wonderbaarlijke combinatie van kracht en finesse kenmerkt deze grote wijn. Hij is stevig, goed gestructureerd, complex, perfect in evenwicht en aangenaam rond. Om af te sluiten krijgt u ook nog eens een elegante en bijzonder lange afdronk, prachtig. Drink deze topper bij lamsbout, Osso bucco, gebraden tam gevogelte of allerlei wild. Op zijn best tussen zijn achtste en vijftiende of zestiende jaar op zo'n graad of 17 à 18. Grote wijn voor uitzonderlijke gelegenheden!
Jaar: 
Categorie: 
Land: 
Regio: 
Druivensoort: 
Zoetheid: 
Alcohol: 
15%
Rijping op vaten: 
Volume: 
N°:
736D

Je suis client fidèle chez Magnus depuis 1981. Leur (large) sélection de vins dans toutes les gammes de prix est de bon à très bon niveau de qualité.
Leurs prix sont compétitifs (pour la Belgique), Il y a régulièrement des promotions (12 pour le prix de 12) et la livraison est gratuite pour un montant de commande peu élevé. Ils sont très flexibles pour fixer le moment de la livraison et celle-ci a lieu dans un délai très bref.

5
Michel GOFFINET

gemakkelijk kiezen, met alle info, eenvoudig thuis geleverd.... fantastisch

4
Jan Haeverans