Zoete en half zoete Bergerac zijn reeds eeuwen bekend maar de laatste decennia een beetje teruggevallen doordat er minder belangstelling was voor zoete witte wijnen, dit ten voordele van de droge ...
Al is Duitsland nog steeds het meest vermaard om zijn witte wijnen (de grote Duitse witte wijnen behoren tot de subliemste van de wereld!), er worden de laatste jaren ook meer en meer blauwe druive...
Witte Porto wordt op dezelfde manier gemaakt als rode maar dan op basis van witte druiven met onbekende namen als `Arinto', `Viosinho', `Codega' en andere nog meer onuitspreekbare namen. Deze Noval...
'Loupiac' is een appellatiegebied in de Bordeaux-streek waar zoete witte wijnen worden gemaakt. Het ligt vlakbij het waarschijnlijk bekendste zoete- witte- wijnen- gebied ter wereld: 'Sauternes'....
Een `Spätlese' is afkomstig van volrijpe druiven die pas circa zeven dagen na de algemene oogst geplukt worden. De wijnberg "Trierer Thier garten unterm Kreuz " ligt vlak tegenover het wijndomein e...
Een druif die in aanmerking komt om porto van te maken, moet dan ook genoeg suiker bevatten om door natuurlijke gisting (omzetting van suiker naar alcohol) tot 14 alcohol te kunnen komen. Vanzel...
We bevinden ons in de zuidelijke Rhône vlakbij de wijngebieden van Châteauneuf- Du-Pape, Gigondas, Tavel en andere. Dichtsbijzijnde steden (stadjes) zijn Orange en het prachtige Avignon. Het stoko...
Een 'Jurançon moelleux' behoudt voldoende zuren zodat hij niet te zwaar noch te stroperig overkomt. De aciditeit van de Jurançons is trouwens twee keer zo hoog als van een Sauternes. Clos Lapeyre i...
Geschenkdoos Romariz met 1 fles Porto 'ROMARIZ 10 YEARS OLD'
Een tawny met ouderdomsvermelding (10 Years Old bijvoorbeeld) is niet uit één enkel oogstjaar afkomstig, men moet de vermelde ouderd...
In het wereldvermaarde 'Sauternes'-gebied worden zoete witte wijnen gemaakt die buiten alle concurrentie staan. Dit komt door de zogenaamde 'edele rotting' ('pourriture noble' klinkt het in het f...