Het Beaujolais-gebied is het beste bewijs dat de bodem (terroir) wel degelijk een belangrijke rol speelt bij het maken van wijn. Men gebruikt in alle 10 crus van de Beaujolais dezelfde druif (Gam...
Het laatste en meest zuidelijk gelegen stuk van de Bourgogne-streek, is de Mâconnais. Het vormt geografisch de overgang van Bourgogne naar Beaujolais en tevens van Noord- naar Zuid-Frankrijk. De ...
De Pouilly Fumé van Claude Michot is afkomstig van wijngaarden gelegen in het gehucht `Les Berthiers' in wijnkringen even gerenommeerd als `Les Loges', een iets groter gehuchtje. De druiven groeien...
Een witte Sancerre is altijd gemaakt van de Sauvignon-druif en moet uit Sancerre zelf of een van de dertien omringende gemeenten afkomstig zijn. Domaine Fournier maakt een discreet type Sancerre, m...
Een 'Chablis 1e Cru' ligt kwalitatief een stukje hoger dan een gewone Chablis. Vanzelfsprekend is het ook hier de Chardonnay-druif welke in combinatie met de kalksteen-kleibodem de aparte smaak g...