Nieuw-Zeeland heeft vele troeven om hoogstaande wijnen te produceren. De belangrijkste is ongetwijfeld het koele klimaat waarin druiven langzaam kunnen rijpen waardoor hun meest subtiele geuren en ...
Deze droge witte wijn is gemaakt met dé typische druif in Oostenrijk: de Grüner Veltliner. In de jaren '80 werd op deze druif nog neergekeken doordat haar potentieel door overproductie niet ten vol...
Zoals in vele Europese wijngebieden wordt ook in Oostenrijk reeds zeer lang wijn gemaakt. Bij archeologische opgravingen werden gistpotten terug gevonden van 700 vóór Christus ! Wijnbouw is er dus ...
Nieuw-Zeeland heeft vele troeven om hoogstaande wijnen te produceren. De belangrijkste is ongetwijfeld het koele klimaat waarin druiven langzaam kunnen rijpen waardoor hun meest subtiele geuren en ...
'Weingut Josef Ehmoser' is gelegen in het 2500 hectare grote wijndistrict 'Wagram', in het kleine dorpje 'Tiefenthal', zo'n 45 kilometer ten westen van Wenen. Nogal wat wijnboeren zijn hier in de v...
David Hohnen maakte voor het eerst kennis met Sauvignon blanc wijn uit Marlborough in 1983. Onder de indruk van de intensiteit van de wijn besloot hij te proberen de essentie van het Marlborough t...