De 'Pinot Noir' is voor de wijnbouwer absoluut geen makkelijke druif maar het resultaat kan zo verleidelijk, fluwelig en geparfumeerd zijn, dat het toch de moeite loont om de uitdaging aan te gaan...
Het meer dan 150 jaar oude Bourgognewijnhuis 'Ropiteau Frères' is een aantal jaren geleden overgenomen door de Franse drankengroep 'Boisset' en heeft sindsdien een tweede adem gevonden. Er is heel ...
De pinot noir is voor deze Reserva afkomstig van een zanderige kleibodem en ze worden 's nachts geoogst om topkwaliteit en frisheid te kunnen garanderen. 20% van de wijn verbleef 10 maanden op Fran...
De pinot noir is voor deze Reserva afkomstig van een zanderige kleibodem en ze worden 's nachts geoogst om topkwaliteit en frisheid te kunnen garanderen. 20% van de wijn verbleef 10 maanden op Fran...
Alle grote namen in de Bourgogne worden voor 100% uit de Pinot- Noir druif gemaakt. Het huis Louis Jadot wordt als dé top beschouwd voor zowel rode als witte Bourgogne. U kan er als het ware met ...
Alle grote namen in de Bourgogne worden voor 100% uit de Pinot- Noir druif gemaakt. Het huis Louis Jadot wordt als dé top beschouwd voor zowel rode als witte Bourgogne. U kan er als het ware met ...
De `Cordon Bleu' van het reeds 180-jarige champagnehuis `De Venoge' te Epernay, valt op door een enorme zachtheid in geur en smaak, zonder enig spoor van bitterheid of scherpte. Perfect afgerond en...
Bernard Gaucher is een champagne-bouwer die vroeger al zijn druiven braafjes verkocht aan de bekende huizen zoals Moët et Chandon, Laurent Perrier en dergelijke. Rond 1985 besloot hij (zoals vele a...
Alleen in de goede jaren wordt deze Crémant verkocht, vandaar dat er altijd een jaartal vermeld staat op het etiket. Deze 'Téte de Cuvée' wordt gemaakt van Chardonnay, Chenin Blanc, Mauzac en Pi...
Op Domaine Laurens wordt sinds enkele jaren ook een uitmuntende mousserende rosé gemaakt! Het is een toonbeeld van evenwicht en elegantie. Zijn frisheid en impressies van rood fruit maken hem zeer ...
Deze pinot noir rijpte langzaam in een klei- en granietbodem op 7 km van de zee zodat frisheid en aroma's optimaal aanwezig zijn! Hij verbleef 12 maanden op nieuwe en gebruikte Franse eiken vaten. ...
Pioniers in Marlborough waren Neal en Judy Ibbotson, die in 1978 hun eerste wijngaard aanplantten. Aanvankelijk verkochten ze hun druiven aan lokale wineries, maar stilaan ontstond de wens om zelf ...
Pioniers in Marlborough waren Neal en Judy Ibbotson, die in 1978 hun eerste wijngaard aanplantten. Aanvankelijk verkochten ze hun druiven aan lokale wineries, maar stilaan ontstond de wens om zelf ...
Zoals de andere wijnen van Domaine Laurens, wordt ook deze 'Le Clos des Demoiselles Tête de Cuvée' alleen in goede wijnjaren gemaakt, vandaar dat er altijd een jaartal vermeld staat op het etiket. ...
Deze pinot noir rijpte langzaam in een klei- en granietbodem op 7 km van de zee zodat frisheid en aroma's optimaal aanwezig zijn! Hij verbleef 12 maanden op nieuwe en gebruikte Franse eiken vaten. ...
'Ropiteau Frères' is een klassiek Bourgogne handelshuis, vooral beroemd voor zijn voortreffelijke 'Meursault' wijnen. Hun 'Pinot Noir' heeft een zuivere smaak en een genereus bouquet. U kan hem ...
Het familiale huis 'Joseph Drouhin' is opgericht in 1880 door de toen 22 jarige Joseph Drouhin, afkomstig uit de Chablis streek. In 1918 volgt zijn zoon Maurice hem op en die breidt het huis uit me...
Het familiale huis 'Joseph Drouhin' is opgericht in 1880 door de toen 22 jarige Joseph Drouhin, afkomstig uit de Chablis streek. In 1918 volgt zijn zoon Maurice hem op en die breidt het huis uit me...
Waarom hebben we deze Champagne niet eerder ontdekt?' Dat is de vraag die we ons stelden na het proeven van deze machtige godendrank... We geven een kort (dus niet volledig) overzicht van wat ove...
Alle grote namen in de Bourgogne worden voor 100% uit de Pinot- Noir druif gemaakt. Het huis Louis Jadot wordt als dé top beschouwd voor zowel rode als witte Bourgogne. U kan er als het ware met ...
Alle grote namen in de Bourgogne worden voor 100% uit de Pinot- Noir druif gemaakt. Het huis Louis Jadot wordt als dé top beschouwd voor zowel rode als witte Bourgogne. U kan er als het ware met ...
De `Cordon Bleu' van het reeds 180-jarige champagnehuis `De Venoge' te Epernay, valt op door een enorme zachtheid in geur en smaak, zonder enig spoor van bitterheid of scherpte. Perfect afgerond en...
Bernard Gaucher is een champagne-bouwer die vroeger al zijn druiven braafjes verkocht aan de bekende huizen zoals Moët et Chandon, Laurent Perrier en dergelijke. Rond 1985 besloot hij (zoals vele a...