Over GIGONDAS Domaine Romane Machotte
In 1929 richt Pierre Amadieu zijn wijnhuis op en besluit de hoogstaande wijnen afkomstig van zijn kleine familiedomein (7 hectare) zelf te bottelen en te verkopen. Het gaat hem voor de wind en in 1952 koopt hij maar liefst 130 hectare bij op een zeer goede ligging. Vandaag wordt die uitzonderlijke wijngaard bewerkt door de 2e en 3e generatie van deze wijnbouwerfamilie. Ze stellen alles in het werk om hoogstaande wijnen te maken en gebruiken hiervoor de nieuwste apparatuur maar behouden eveneens de oude wijsheden en ervaring van de vorige generaties. Er wordt volledig met de hand geoogst gewoonlijk begin oktober als de druiven perfect rijp zijn. Hun voortreffelijke wijnen zijn het resultaat van een zeer zorgvuldig doorgedreven selectie en vinificatie waar traditie, vernieuwing en respect voor de natuur hand in hand gaan. Het zijn geen industriële producten maar 'echte' wijnen die hun huidige hoge kwaliteitsniveau te danken hebben aan de van vader op zoon doorgegeven ontdekkingen en zeer specifieke kennis van de eigen wijngaarden tot in elk kleinste detail. Het resultaat is een heerlijk ronde, genereuze Gigondas die gerust tot zijn zevende of achtste jaar mag rijpen, maar nu al zo lekker is dat elk mens van vlees en bloed er moeilijk zal kunnen afblijven. Heel lekker bij alle soorten wild, gebraden tam gevogelte en allerlei gebakken en gebraden mals rood vlees. Vergeet hem niet lichtjes koel te schenken, op zo'n 16 à 17 graden is perfect.
Jaar:
Categorie:
Land:
Regio:
Appelatie:
Zoetheid:
Alcohol:
15%
Volume:
Artikelnummer:
267J
Schrijf je eigen beoordeling