ESPANA, RIBERA DEL DUERO, Dominio del Aguila, 'Picaro del Aguila'
Op voorraad
- 75 cl
- Bio label
€ 27,95 /per stuk
Over ESPANA, RIBERA DEL DUERO, Dominio del Aguila, 'Picaro del Aguila'
Dominio del ╡guila is een project van Jorge Monzón en Isabel Rodero, respectievelijk wijnmaker en architect. Het domein is gelegen in La Aguilera in de DO Ribera del Duero en maakt deel uit van de "Consejo Ecológico de Castilla y León", het instituut dat toeziet op de productie van biologische wijnen. Monzón en Rodero beschouwen hun wijngaarden - waarvan een aantal met (heel) oude wijnstokken - als hun grootste troef. Monzón heeft oenologische studies gedaan in Bordeaux en Bourgogne en werkte ondermeer twee jaar op 'Domaine de la Romanée-Conti', een bijzondere referentie!. Sinds 2013 is hij voltijds aan de slag in Dominio del Aguila. Wat nog zeker het vermelden waard is: de Tempranillo wordt steeds gemengd met plaatselijke en minder bekende druiven. Ook worden de wijnen niet altijd gefilterd, soms helemaal niet, soms heel licht. De wijnen hebben het genoegen om in vijftiende eeuwse kelders te mogen verblijven en rijpen. Er wordt alleen met natuurlijke producten gewerkt en oh ja, het pletten van de druiven gebeurt hier nog met de voeten. Oude tradities en moderne middelen gaan hier hand in hand om topwijnen te maken! Zoals hierboven al aangegeven wordt deze wijn biologisch geproduceerd en heeft hij 11 maanden op eiken vaten gerust. Geklaard noch gefilterd verschijnen de tempranillo (stokken van 75 jaar oud!) en wat kleine percentages lokale druiven gesluierd in het glas met een mooie kerskleur. De geuren verspreiden alles wat we van een lekkere wijn verwachten, met hoofdtonen van gepocheerd rood fruit, zoethout en vanille. Zacht en rond in de mond met voldoende zuren, opvallende pittigheid en een vijftal seconden lekker nagenieten. Nu al te drinken bij een stevigere maaltijd, maar eigenlijk op zijn best tussen zijn derde en achtste of negende jaar. Deze Picaro houdt zich gemakkelijk staande bij lamsbout of een stevig stuk Rubia Gallega. Heerlijk op 16 à 17 graden!
Schrijf je eigen beoordeling