Deze witte tafelwijn mag er best zijn. In tegenstelling tot sommige collega's in deze prijsklasse, gaat het hier niet om een slap wijntje, maar een prettig en pittig frisse disgenoot met een aang...
Een `Ruby' blijft normaal 3 jaar op eiken vaten alvorens verkocht te worden, maar heeft meer fruit en jeugdigheid in geur, smaak en kleur. De kleur is jonger, wat feller en dieper rood dan die van ...
Witte Porto wordt op dezelfde manier gemaakt als rode maar dan op basis van witte druiven met onbekende namen als `Arinto', `Viosinho', `Codega' en andere nog meer onuitspreekbare namen. Deze Noval...
Het portohuis Romariz werd opgericht in 1850 door 'Manoel da Rocha Romariz' om met Portugese koloniën, met name Brazilië, handel te drijven. Tegenwoordig is het bedrijf vooral gericht op de Europe...
Château Grand Village Bordeaux Blanc is gemaakt met sauvignon blanc en sémillon. Fermentatie achtereenvolgens op inox, nieuwe en ten slotte één jaar oude vaten. Daarna verblijft de wijn 8 maanden o...
Dao is een wijnregio in het binnenland van Portugal, onder de Dourovallei, in het zuidelijke deel van Beira Alta. In het gebied stromen twee belangrijke rivieren: de Dao en de Mondego. De bodem bev...
De eerste keer dat we de Brit 'Jonathan Maltus' en zijn vrouw 'Lynn' ontmoetten, was in 1994 toen ze 'Château Teyssier' kochten, een mooi maar wat verwaarloosd wijnkasteel in Saint-Emilion met 5 he...