Deze `Trankilo' heeft een heerlijk verfrissende smaak! Hij heeft 15 maanden op zijn droesem gelegen (dikwijls is dit maar 9 maanden bij Cava) waardoor hij meer volheid, karakter en intensiteit hee...
Een `Ruby' blijft normaal 3 jaar op eiken vaten alvorens verkocht te worden, maar heeft meer fruit en jeugdigheid in geur, smaak en kleur. De kleur is jonger, wat feller en dieper rood dan die van ...
Witte Porto wordt op dezelfde manier gemaakt als rode maar dan op basis van witte druiven met onbekende namen als `Arinto', `Viosinho', `Codega' en andere nog meer onuitspreekbare namen. Deze Noval...
Cava is na Champagne de populairste en meest verkochte mousserende wijn. Het is één van de twee Spaanse wijnen die niet wettelijk verplicht zijn `Denominacion de Origen' op het etiket te vermelden...
Het portohuis Romariz werd opgericht in 1850 door 'Manoel da Rocha Romariz' om met Portugese koloniën, met name Brazilië, handel te drijven. Tegenwoordig is het bedrijf vooral gericht op de Europe...
Het portohuis Romariz werd opgericht in 1850 door 'Manoel da Rocha Romariz' om met Portugese koloniën, met name Brazilië, handel te drijven. Tegenwoordig is het bedrijf vooral gericht op de Europ...
Cava is na Champagne de populairste en meest verkochte mousserende wijn. Het is één van de twee Spaanse wijnen die niet wettelijk verplicht zijn `Denominacion de Origen' op het etiket te vermelde...
Zoals u misschien weet is Cava na Champagne de populairste en meest verkochte mousserende wijn. Het is één van de twee Spaanse wijnen die niet wettelijk verplicht zijn `Denominacion de Origen' op h...
Het vlaggenschip van Bodegas Hidalgo! Voor 100% gemaakt uit de Palomina druif van eigen wijngaarden in Balbaina en Miraflores. Het is een wat ziltige, bijna pittige Sherry die alleen tot stand kan ...
`Blanquette de Limoux' is een aparte benaming die mee onder de AOC. Limoux valt en een schuimwijn (méthode traditionelle) betreft die gemaakt mag worden vlakbij het hoger gelegen plaatsje `Limoux' ...
Château Patache d'Aux is een in België vrij bekende Médoc van voortreffelijke kwaliteit. Het heeft al een lange geschiedenis achter zich. Er wordt al sinds 1632 wijn gemaakt en behoorde ooit toe aa...
De oogst gebeurt, afhankelijk van de ouderdom van de wijnstokken, voor 60% met de hand en de rest machinaal. Na een strenge selectie vergisten de druiven in op temperatuur gecontroleerde kuipen en ...
Het 31 hectare grote 'Château Dutruch Grand Poujeaux' is sinds 1967 eigendom van de familie Cordonnier die Belgische vertakkingen heeft die in de wijnhandel actief zijn. Sinds 2016 is het François ...
Deze Manzanilla is gemaakt van Palomina druiven die uitsluitend afkomstig zijn van de `Pastrada' wijngaard die bekend staat omwille van zijn uitzonderlijke bodem. De langere vatlagering maken hem n...
'Pineau des Charentes' is een Franse zoete likeurwijn gemaakt op basis van druivensap en Cognac. 'Château D'Orignac' is befaamd om zijn uitstekende oude Cognac's en is tevens producent van een su...
Deze sherry is gemaakt uit Pedro Ximenez druiven die eerst in de zon gedroogd worden om daarna pas te worden geperst. Na de vinificatie en de versterking van de wijn verblijft hij nog jaren op eike...
Het merk 'Adam-Jaeger' bestaat pas sinds 1995 en is een samenvoeging van 2 kleine familiale champagnehuizen: het huis 'Adam' met 6 hectare in het plaatsje 'Berru' en reeds actief sinds 3 generaties...
De `Cordon Bleu' van het champagnehuis `De Venoge' te Epernay, valt op door een enorme zachtheid in geur en smaak, zonder enig spoor van bitterheid of scherpte. Kwaliteit is troef voor deze lekkere...
De `Cordon Bleu' van het reeds 180-jarige champagnehuis `De Venoge' te Epernay, valt op door een enorme zachtheid in geur en smaak, zonder enig spoor van bitterheid of scherpte. Perfect afgerond en...