Deze witte tafelwijn mag er best zijn. In tegenstelling tot sommige collega's in deze prijsklasse, gaat het hier niet om een slap wijntje, maar een prettig en pittig frisse disgenoot met een aang...
Deze `Trankilo' heeft een heerlijk verfrissende smaak! Hij heeft 15 maanden op zijn droesem gelegen (dikwijls is dit maar 9 maanden bij Cava) waardoor hij meer volheid, karakter en intensiteit hee...
Een `Ruby' blijft normaal 3 jaar op eiken vaten alvorens verkocht te worden, maar heeft meer fruit en jeugdigheid in geur, smaak en kleur. De kleur is jonger, wat feller en dieper rood dan die van ...
Witte Porto wordt op dezelfde manier gemaakt als rode maar dan op basis van witte druiven met onbekende namen als `Arinto', `Viosinho', `Codega' en andere nog meer onuitspreekbare namen. Deze Noval...
Cava is na Champagne de populairste en meest verkochte mousserende wijn. Het is één van de twee Spaanse wijnen die niet wettelijk verplicht zijn `Denominacion de Origen' op het etiket te vermelden...
Het portohuis Romariz werd opgericht in 1850 door 'Manoel da Rocha Romariz' om met Portugese koloniën, met name Brazilië, handel te drijven. Tegenwoordig is het bedrijf vooral gericht op de Europe...
Cava is na Champagne de populairste en meest verkochte mousserende wijn. Het is één van de twee Spaanse wijnen die niet wettelijk verplicht zijn `Denominacion de Origen' op het etiket te vermelde...
Zoals u misschien weet is Cava na Champagne de populairste en meest verkochte mousserende wijn. Het is één van de twee Spaanse wijnen die niet wettelijk verplicht zijn `Denominacion de Origen' op h...
Het vlaggenschip van Bodegas Hidalgo! Voor 100% gemaakt uit de Palomina druif van eigen wijngaarden in Balbaina en Miraflores. Het is een wat ziltige, bijna pittige Sherry die alleen tot stand kan ...
`Blanquette de Limoux' is een aparte benaming die mee onder de AOC. Limoux valt en een schuimwijn (méthode traditionelle) betreft die gemaakt mag worden vlakbij het hoger gelegen plaatsje `Limoux' ...
Bernard Gaucher is een champagne-bouwer die vroeger al zijn druiven braafjes verkocht aan de bekende huizen zoals Moët et Chandon, Laurent Perrier en dergelijke. Rond 1985 besloot hij (zoals vele a...
Château Patache d'Aux is een in België vrij bekende Médoc van voortreffelijke kwaliteit. Het heeft al een lange geschiedenis achter zich. Er wordt al sinds 1632 wijn gemaakt en behoorde ooit toe aa...
De oogst gebeurt, afhankelijk van de ouderdom van de wijnstokken, voor 60% met de hand en de rest machinaal. Na een strenge selectie vergisten de druiven in op temperatuur gecontroleerde kuipen en ...
Gelegen op 80 km van Parijs, in de oude boerderij gelegen in Crouttes sur Marne in het eerst dorp van de Marne vallei. De eerste flessen zagen het daglicht in 1973. Het domein is sindsdien uitgebre...
Het 31 hectare grote 'Château Dutruch Grand Poujeaux' is sinds 1967 eigendom van de familie Cordonnier die Belgische vertakkingen heeft die in de wijnhandel actief zijn. Sinds 2016 is het François ...
Waarom hebben we deze Champagne niet eerder ontdekt?' Dat is de vraag die we ons stelden na het proeven van deze machtige godendrank... We geven een kort (dus niet volledig) overzicht van wat ove...
Deze Manzanilla is gemaakt van Palomina druiven die uitsluitend afkomstig zijn van de `Pastrada' wijngaard die bekend staat omwille van zijn uitzonderlijke bodem. De langere vatlagering maken hem n...
De zéér populaire `Bordeaux AOC'-appellatie heeft eigenlijk veel te danken aan châteaux zoals Toutigeac, die mooie wijnen maken en zo de naam van deze appellatie hoog houden, want voornamelijk in s...
Deze sherry is gemaakt uit Pedro Ximenez druiven die eerst in de zon gedroogd worden om daarna pas te worden geperst. Na de vinificatie en de versterking van de wijn verblijft hij nog jaren op eike...
De `Cordon Bleu' van het reeds 180-jarige champagnehuis `De Venoge' te Epernay, valt op door een enorme zachtheid in geur en smaak, zonder enig spoor van bitterheid of scherpte. Perfect afgerond en...
Gelegen op 80 km van Parijs, in de oude boerderij gelegen in Crouttes sur Marne in het eerst dorp van de Marne vallei. De eerste flessen zagen het daglicht in 1973. Het domein is sindsdien uitgebre...
Het merk 'Adam-Jaeger' bestaat pas sinds 1995 en is een samenvoeging van 2 kleine familiale champagnehuizen: het huis 'Adam' met 6 hectare in het plaatsje 'Berru' en reeds actief sinds 3 generaties...
De `Cordon Bleu' van het champagnehuis `De Venoge' te Epernay, valt op door een enorme zachtheid in geur en smaak, zonder enig spoor van bitterheid of scherpte. Kwaliteit is troef voor deze lekkere...
Beste,
Ik vind de site zéér duidelijk en eenvoudig.
Enig minpuntje....op zoek gaan naar producten die je kan kopen met gespaarde punten is niet zo duidelijk. -Nu weet ik alvast dat ik deze kan gebruiken voor de wijnbenodigdheden-
Voor de rest. Top !
Dirk