Een `Ruby' blijft normaal 3 jaar op eiken vaten alvorens verkocht te worden, maar heeft meer fruit en jeugdigheid in geur, smaak en kleur. De kleur is jonger, wat feller en dieper rood dan die van ...
Witte Porto wordt op dezelfde manier gemaakt als rode maar dan op basis van witte druiven met onbekende namen als `Arinto', `Viosinho', `Codega' en andere nog meer onuitspreekbare namen. Deze Noval...
Het portohuis Romariz werd opgericht in 1850 door 'Manoel da Rocha Romariz' om met Portugese koloniën, met name Brazilië, handel te drijven. Tegenwoordig is het bedrijf vooral gericht op de Europe...
Château Patache d'Aux is een in België vrij bekende Médoc van voortreffelijke kwaliteit. Het heeft al een lange geschiedenis achter zich. Er wordt al sinds 1632 wijn gemaakt en behoorde ooit toe aa...
De oogst gebeurt, afhankelijk van de ouderdom van de wijnstokken, voor 60% met de hand en de rest machinaal. Na een strenge selectie vergisten de druiven in op temperatuur gecontroleerde kuipen en ...
De Faraón Oloroso is eveneens een 100% Palomina maar werd versterkt tot 17% alcohol en verbleef vele jaren op eiken vaten (solera systeem). Het resultaat is een zeer aromatische (hazelnoten, rozijn...
Het 31 hectare grote 'Château Dutruch Grand Poujeaux' is sinds 1967 eigendom van de familie Cordonnier die Belgische vertakkingen heeft die in de wijnhandel actief zijn. Sinds 2016 is het François ...
'Pineau des Charentes' is een Franse zoete likeurwijn gemaakt op basis van druivensap en Cognac. 'Château D'Orignac' is befaamd om zijn uitstekende oude Cognac's en is tevens producent van een su...
Een tawny met ouderdomsvermelding is niet uit één enkel oogstjaar afkomstig, men moet de vermelde ouderdom als een gemiddelde van blend interpreteren. Schenken op 16 à 17 graden en best na opening ...