`La Cuvée de Ropiteau' van het Bourgogne-huis `Ropiteau Frères' heeft een Bourgogne-achtige rondheid aangevuld met een aangename en niet overdreven fruitigheid. Hij werd niet gemaakt om te laten ...
Deze `Trankilo' heeft een heerlijk verfrissende smaak! Hij heeft 15 maanden op zijn droesem gelegen (dikwijls is dit maar 9 maanden bij Cava) waardoor hij meer volheid, karakter en intensiteit hee...
Cava is na Champagne de populairste en meest verkochte mousserende wijn. Het is één van de twee Spaanse wijnen die niet wettelijk verplicht zijn `Denominacion de Origen' op het etiket te vermelden...
Het portohuis Romariz werd opgericht in 1850 door 'Manoel da Rocha Romariz' om met Portugese koloniën, met name Brazilië, handel te drijven. Tegenwoordig is het bedrijf vooral gericht op de Europ...
Cava is na Champagne de populairste en meest verkochte mousserende wijn. Het is één van de twee Spaanse wijnen die niet wettelijk verplicht zijn `Denominacion de Origen' op het etiket te vermelde...
Zoals u misschien weet is Cava na Champagne de populairste en meest verkochte mousserende wijn. Het is één van de twee Spaanse wijnen die niet wettelijk verplicht zijn `Denominacion de Origen' op h...
Het portohuis Romariz werd opgericht in 1850 door 'Manoel da Rocha Romariz' om met Portugese koloniën, met name Brazilië, handel te drijven. Tegenwoordig is het bedrijf vooral gericht op de Europ...
`Blanquette de Limoux' is een aparte benaming die mee onder de AOC. Limoux valt en een schuimwijn (méthode traditionelle) betreft die gemaakt mag worden vlakbij het hoger gelegen plaatsje `Limoux' ...
Bernard Gaucher is een champagne-bouwer die vroeger al zijn druiven braafjes verkocht aan de bekende huizen zoals Moët et Chandon, Laurent Perrier en dergelijke. Rond 1985 besloot hij (zoals vele a...
Dao is een wijnregio in het binnenland van Portugal, onder de Dourovallei, in het zuidelijke deel van Beira Alta. In het gebied stromen twee belangrijke rivieren: de Dao en de Mondego. De bodem bev...
Waarom hebben we deze Champagne niet eerder ontdekt?' Dat is de vraag die we ons stelden na het proeven van deze machtige godendrank... We geven een kort (dus niet volledig) overzicht van wat ove...
'Pineau des Charentes' is een Franse zoete likeurwijn gemaakt op basis van druivensap en Cognac. 'Château D'Orignac' is befaamd om zijn uitstekende oude Cognac's en is tevens producent van een su...
De `Cordon Bleu' van het reeds 180-jarige champagnehuis `De Venoge' te Epernay, valt op door een enorme zachtheid in geur en smaak, zonder enig spoor van bitterheid of scherpte. Perfect afgerond en...
Het merk 'Adam-Jaeger' bestaat pas sinds 1995 en is een samenvoeging van 2 kleine familiale champagnehuizen: het huis 'Adam' met 6 hectare in het plaatsje 'Berru' en reeds actief sinds 3 generaties...
De `Cordon Bleu' van het champagnehuis `De Venoge' te Epernay, valt op door een enorme zachtheid in geur en smaak, zonder enig spoor van bitterheid of scherpte. Kwaliteit is troef voor deze lekkere...
De `Cordon Bleu' van het reeds 180-jarige champagnehuis `De Venoge' te Epernay, valt op door een enorme zachtheid in geur en smaak, zonder enig spoor van bitterheid of scherpte. Perfect afgerond en...
De `Cordon Bleu Extra Brut' van het champagnehuis `De Venoge' te Epernay is een samenstelling van 50% Pinot Noir, 25% Chardonnay en 25% Pinot Meunier. De vinificatie gebeurt zonder gebruik te maken...
Het merk 'Adam-Jaeger' bestaat pas sinds 1995 en is een samenvoeging van 2 kleine familiale champagnehuizen: het huis 'Adam' met 6 hectare in het plaatsje 'Berru' en reeds actief sinds 3 generaties...