COTES DU RHONE ROUGE Mas Oncle Ernest 'Patience et longueur du temps'
Op voorraad
- 75 cl
- Bio label
€ 12,15 /per stuk
Over COTES DU RHONE ROUGE Mas Oncle Ernest 'Patience et longueur du temps'
Alexandre Roux is de vierde generatie van een wijnbouwersfamilie uit het kleine Zuid-Franse dorpje 'Entrechaux' in de Haut-Vaucluse, op zo'n 10 kilometer van Vaison-La-Romaine. Hij werkt sinds 2003, samen met zijn vader, in de familiale wijngaarden. Na generaties lang hun druiven naar de plaatselijke wijncooperatie te hebben gebracht, waagde hij in 2007 de sprong door er zelf wijn van te gaan maken en die op de markt te brengen. Geen makkelijke keuze maar voor Alexandre de enige juiste weg en veel motiverender om er hard voor te gaan en elk jaar weer het best mogelijke product af te leveren. Als eerbetoon aan zijn overgrootvader, nonkel Ernest, die met de druiventeelt begon, noemde hij het wijndomein naar hem. Die nonkel Ernest moet een bijzonder man geweest zijn, een beetje autoritair maar zeer hard werkend. Dat je van hard werken niet dood gaat, blijkt uit de leeftijd die hij behaalde, 95 jaar! Of heeft het iets te maken met het feit dat hij altijd een verstokte vrijgezel is gebleven? De wijngaarden liggen verspreid over de appellatiegebieden 'Côtes Du Rhône' en 'Ventoux'. Elk perceel wordt apart gevinifieerd om daarna een samenstelling te maken met de meest geslaagde wijnen. De bedoeling is om fijne wijnen te produceren die typisch zijn voor hun terroir. Door met zeer zuivere en rijpe druiven te werken, hebben de wijnen een aangename portie fruit en zijn de tannines mooi verweven.
De Rhône-wijnstreek heeft de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen. Daar waar een aantal jaren geleden alleen de bekendste appellaties zoals 'Châteauneuf-Du-Pape' en 'Hermitage' op belangstelling mochten rekenen, is het nu praktisch heel de streek die gegeerd is door de wijnliefhebber. Niet verbazingwekkend trouwens als men ziet welk een knappe wijnen hier gemaakt worden. Ook bij deze 'Patience et longueur de temps' zegt de naam al iets over de wijn, je mag deze Côtes Du Rhône iets langer bewaren, al is hij ook jong al best aangenaam! Op zijn best tussen zijn derde en zesde of zevende jaar bij alle soorten wild, gebraden tam gevogelte en allerlei gebakken en gebraden mals rood vlees. Een wijn met zoet rood fruit, iets mineraligs en een mooie portie kruiden. Door zijn 12 maanden vatrijping heeft deze wijn wat meer power en structuur, maar toch blijft het geheel mooi afgerond en zacht. Schenk deze Syrah/Grenache op ongeveer 17 graden, mooi!
Jaar:
Categorie:
Land:
Regio:
Appelatie:
Zoetheid:
Volume:
Artikelnummer:
264J
Schrijf je eigen beoordeling