U bent hier

Kelder
Kelder

COTES DU RHONE Domaine De La Berthète

Rode wijn van Frankrijk (2020)
Momenteel niet voorradig
COTES DU RHONE Domaine De La Berthète
  • 75 cl
  • Nettoprijs
  • Kelderrestanten
Deze kelderrestant is slechts verkrijgbaar in kleine hoeveelheid en zolang de voorraad strekt. Geef uw gewenste hoeveelheid in en we zullen u snel laten weten of we die nog hebben.  Op deze speciale prijzen is geen enkele korting meer van toepassing en de kelderrestanten zijn gestockeerd in ons filiaal te Kontich. In de winkels van Deurne, Zaventem en Leuven enkel verkrijgbaar op bestelling.  Bedankt voor uw begrip.
€  5,65 /per stuk
-+
Totaal:
€  5,65

Over COTES DU RHONE Domaine De La Berthète

De Rhône- wijnstreek heeft de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen. Daar waar vroeger alleen de bekendste appellaties zoals 'Châteauneuf-Du-Pape' en 'Hermitage' op belangstelling mochten rekenen, is het nu praktisch heel de streek die gegeerd is door de wijnliefhebber. Niet verbazingwekkend trouwens als men ziet welk een knappe wijnen hier gemaakt worden. Het Côtes Du Rhone gebied is vrij uitgestrekt en heeft vele gezichten, zowel qua wijn-soorten en -types (van licht en fruitige naar donker en stevig) als qua uitzicht. Deze grote wijnstreek wordt opgesplitst in twee delen: ten eerste de Noordelijke Rhône, waar de wijngaarden meestal op moeilijk bewerkbare, steile hellingen gelegen zijn. Meest bekende appellaties in het Noordelijke deel zijn onder andere 'Hermitage' Côte Rôtie' Condrieu' of 'Saint-Joseph'. Ten tweede is er de Zuidelijke Rhône, waar de druifjes tot perfecte rijpheid kunnen komen onder een zalig zonnetje, op brede terassen van gladde, ronde stenen. Deze keien slorpen overdag de zonnewarmte op om ze 's nachts terug af te geven. Het hoeft niet vermeld dat men op die manier wijnen verkrijgt met een magnifieke volle en ronde smaak. De meest bekende appellaties zijn onder andere 'Châteauneuf-du Pape' 'Gigondas' 'Vacqueras' Tavel en 'Muscat' de 'Beaumes de Venise'.... Deze Domaine De La Berthète, op basis van Grenache, Syrah en Carignan, is een volle, warme Côtes Du Rhône met een lekkere portie fruit. U kan hem best jong drinken, tussen zijn eerste en vierde jaar. Schenk deze lekkere rode wijn fris, op zo'n 16 à 17 graden, bij allerlei niet te zware, zomerse gerechten.
Jaar: 
Categorie: 
Land: 
Druivensoort: 
Zoetheid: 
Alcohol: 
14%
Rijping op vaten: 
Volume: 
Artikelnummer:
757J

zeer makkelijk site, zeker door de codes welke terug te vinden zijn in de nieuwsbrieven, waarin de omschrijving steeds goed overeenkomt met de werkelijke smaak van de wijnen.
ook een wijn opzoeken is zeer gebruiksvriendelijk

4
wyers tom

Tevreden over de hele lijn

5
Hubert De Peuter