COGNAC 'Grande Champagne' Ragnaud-Sabourin X.X.O. 'Extra' N°30 - 40° - 70 CL.
Op voorraad
- 70 cl
- Nettoprijs
€ 156,95 /per stuk
Over COGNAC 'Grande Champagne' Ragnaud-Sabourin X.X.O. 'Extra' N°30 - 40° - 70 CL.
Sinds 1850 is de familie Ragnaud-Sabourin de eigenaar-teler van een wijngaard van 35 ha in Grande Champagne, 1er cru van de afgebakende regio "Cognac". Het is van deze eersteklas eaux-de-vie zonder vermenging van jaargangen dat alle cognacs van het huis Ragnaud-Sabourin bijna vier generaties lang worden geproduceerd volgens een onveranderlijke filosofie die zijn reputatie heeft verdiend: het produceren van alleen de beste kwaliteit in afgemeten hoeveelheid. Het is het unieke terroir van de Grande Champagne, de bijzondere klimatologische omstandigheden en de subtiele harmonie tussen Ugni Blanc en Folle Blanche die hun eaux-devie zijn lichtheid, finesse en bloemenboeket geven. Deze brandewijnen worden vervolgens gerijpt in eikenhouten vaten in hun familiekelders, in het puurste respect van de ambachtelijke traditie. Het terroir van de Grande Champagne, 1e Cru Classé van Cognac, wordt gekenmerkt door een vrij oppervlakkige klei-kalksteenbodem op zachte, kalkachtige kalksteen uit het Krijt. Het type klei dat in deze bodems wordt aangetroffen, geeft ze een hoge vruchtbaarheid en een goede waterreserve. Ondanks een geringe dikte zijn deze bodems dan ook weinig bang voor droogte, vooral omdat de poreuze ondergrond helpt om aanzienlijke waterreserves in stand te houden door zich als een spons te gedragen waardoor het water langzaam kan stijgen als en wanneer de zomerse droogte wordt geaccentueerd. De klimatologische omstandigheden zijn bijzonder gunstig voor hun wijngaard. Het is licht heuvelachtig en geniet van een relatief strenge en koude winter en een zeer hete en zonnige zomer. Dit geeft diepe en zeer aromatische wijnen. Ze verbouwen 90% Ugni Blanc en 10% Folle Blanche in hun wijngaard. Dit ras wordt steeds zeldzamer omdat het minder genereus en grilliger te telen is. Het blijft niettemin essentieel voor de subtiele balans van hun cognacs, waardoor ze een natuurlijke zuurgraad krijgen die de delicate tonen van het Grande Champagne-terroir versterkt. De cognacs worden gedistilleerd in het pand in Charentais-stills met behulp van de gevestigde methode van dubbele distillatie. Ze distilleren op droesem, wat hun eaux-de-vie een grote soepelheid en rijke en complexe aroma's geeft. Met de constante zorg voor kwaliteit en zuiverheid, worden de brandewijnen vervolgens geduldig gerijpt in hun familiekelders. Ze hebben flinke voorraden: 15 tot 17 keer hun jaaromzet! Deze unieke situatie in Cognac stelt u in staat om uw geest vrij te houden om alleen de beste kwaliteit in beperkte hoeveelheden te produceren en zo de geest van het huis te bestendigen dat de eigenaren sinds 1850 bewoond. Het huis Ragnaud-Sabourin zet zich in voor een milieuvriendelijke wijnbouw door middel van HVE-milieucertificering. Ze garanderen de perfecte helderheid van hun cognacs dankzij een zeer lichte koude stabilisatie gevolgd door dubbele filtratie op platen. Ze beschikken over moderne en efficiënte industriële apparatuur om de beste kwaliteit te garanderen in alle productiefasen, van vinificatie tot botteling. De cognacs hebben een rijpingstijd die langer is dan de minimumleeftijd die door de wetgeving is bepaald.
Schrijf je eigen beoordeling