CHILI, CASABLANCA VALLEY, 'Pinot Noir' Reserva Ventisquero
Op voorraad
- 75 cl
- Schroefdop
€ 8,49 /per stuk
Over CHILI, CASABLANCA VALLEY, 'Pinot Noir' Reserva Ventisquero
De pinot noir is voor deze Reserva afkomstig van een zanderige kleibodem en ze worden 's nachts geoogst om topkwaliteit en frisheid te kunnen garanderen. 20% van de wijn verbleef 10 maanden op Franse eik, de rest op stalen tanks om het fruitig karakter van de pinot noir te behouden. Een robijnrode kleur met paarse schijn fonkelt in ons glas en wat ons eerst opvalt is een zachte kruidigheid van witte peper, vanille en zoethout. Zoals te verwachten tekenen ook rijpe aardbeien en frambozen present. Dezelfde smaken keren terug in een fris, zijdeachtig mondgevoel. Een volle, doordringende en smakelijke afdronk bevestigt ons dat deze Reserva perfect past bij varken- of kalfsvlees, zalm en diverse pastagerechten. Zeker fris genoeg schenken, ideaal rond 14 à 15 graden en deze beklijvende Ventisquero maakt van elk gerecht een feestelijke gebeurtenis! Op zijn best tussen zijn tweede en vijfde jaar. Het klimaat in Chili leent zich als geen ander voor wijnbouw: mooie zomers met warme dagen, koele nachten en heel weinig regen. Chili geniet een optimale natuurlijke bescherming door de woestijn in het noorden, het Andes gebergte in het oosten, de Stille Oceaan in het westen en Antarctica in het zuiden. 'Central Valley' is de algemene en overkoepelende benaming voor de verschillende Chileense valleien waar kwaliteitswijn wordt gemaakt. Slechte wijnjaren kent men hier eigenlijk niet echt, tussen november en maart regent het niet (het is daar dan zomer) en de combinatie van hete, droge dagen en koude nachten maakt een lange, geleidelijke rijping mogelijk. Veel problemen zijn er dus niet om hier druiven te kweken, maar er dan kwaliteitswijn van maken is nog een ander verhaal. Dat vraagt veel werk, kennis en investeringen in moderne installaties. En deze bewustwording is er pas gekomen sinds een jaar of tien en zit nu ontegensprekelijk in een stroomversnelling.Het wijnhuis 'Ventisquero' moeten we u waarschijnlijk niet meer voorstellen, we hebben reeds verscheidene voortreffelijke Chileense wijnen van hen in ons gamma. Dit jonge en zeer dynamische wijnhuis bracht slechts 15 jaar geleden hun eerste wijnen op de markt en ze evolueren sindsdien nog elk jaar naar beter en beter! De pinot noir is voor deze Reserva afkomstig van een zanderige kleibodem en ze worden 's nachts geoogst om topkwaliteit en frisheid te kunnen garanderen. 20% van de wijn verbleef 10 maanden op Franse eik, de rest op stalen tanks om het fruitig karakter van de pinot noir te behouden. Een robijnrode kleur met paarse schijn fonkelt in ons glas en wat ons eerst opvalt is een zachte kruidigheid van witte peper, vanille en zoethout. Zoals te verwachten tekenen ook rijpe aardbeien en frambozen present. Dezelfde smaken keren terug in een fris, zijdeachtig mondgevoel. Een volle, doordringende en smakelijke afdronk bevestigt ons dat deze Reserva perfect past bij varken- of kalfsvlees, zalm en diverse pastagerechten. Zeker fris genoeg schenken, ideaal rond 14 à 15 graden en deze beklijvende Ventisquero maakt van elk gerecht een feestelijke gebeurtenis! Op zijn best tussen zijn tweede en vijfde jaar.
Schrijf je eigen beoordeling