CAVA Methode Traditionelle Duc de Foix 'Brut Nature'
Wijn van Spanje
Op voorraad
- 75 cl
€ 9,65 /per stuk
Over CAVA Methode Traditionelle Duc de Foix 'Brut Nature'
Cava is na Champagne de populairste en meest verkochte mousserende wijn. Het is één van de twee Spaanse wijnen die niet wettelijk verplicht zijn `Denominacion de Origen' op het etiket te vermelden. De term `Cava' betekent wettelijk, in Spanje en de hele EU: `mousserende wijn, gemaakt volgens de traditionele methode van gisting in de fles en geproduceerd in specifieke, door de betreffende autoriteiten aangewezen gebieden'. 95 procent van alle Cava komt uit Catalonië en 75 procent daarvan wordt in en rond de stad Sant Sadurni gemaakt. De eerste cava werd in 1872 gemaakt door ene Josep Raventos van het huis Codorniu. Aangezien rond de eeuwwisseling niemand dacht dat mousserende wijn anders kon heten dan Champagne, noemde men Cava in die tijd gewoon `Xampan' (= Champagne in het Castiliaans). Met de oprichting van de EEG in 1957 mochten echter alleen wijnen uit het district Champagne ook zo genoemd worden in de toen 6 aangesloten landen en later, in 1986, toen Spanje toetrad tot de EU, is men volledig overgegaan op de naam `Cava'. We selecteerden uit vele goede stalen deze `Duc de Foix Brut Nature'. Schenk hem zoals Champagne op ongeveer 6 graden als aperitief of als verfrissend en feestelijk glaasje met vrienden en laat u maar eens goed gaan, hij smaakt naar nog.
Categorie:
Land:
Regio:
Appelatie:
Zoetheid:
Alcohol:
12%
Volume:
Artikelnummer:
694
Schrijf je eigen beoordeling