U bent hier

Primeur

Reserveer nu uw BORDEAUX wijnen van het uitzonderlijke wijnjaar 2019 IN PRIMEUR ! 

Na veel twijfelen en onduidelijke communicatie of er al dan niet een primeurcampagne Bordeaux 2019 zou komen, en indien ja wanneer (zomer 2020, najaar of zelfs begin 2021?), zijn ze plots, onverwacht  tot actie overgegaan in Bordeaux.

Voor zowel handel als journalisten en wijnliefhebbers, kwam die plotse start laatste week van mei volledig onverwacht. Zeer belangrijke, zelfs prijsbepalende uitgaven/journalisten zoals ‘The Wine Advocate Robert Parker’ zijn nog helemaal niet klaar met hun proeverijen en scores. Ze zullen die pas eind juni publiceren, al sturen ze af en toe al wel een beoordeling toe van een wijn die ze reeds konden proeven. Eén van de andere belangrijke, gerenommeerde wijnschrijvers, ‘James Suckling’, is wel reeds bijna helemaal klaar met zijn proeverij en scores. Hij liet van alle wijnen enkele weken geleden al stalen opsturen en werkte goed door. Daarom publiceren we voorlopig zijn scores bij de wijnen die nu reeds uitkomen, die van ‘The Wine Advocate Robert Parker’ zullen we er bij zetten vanaf ze uitkomen.

Weer een topjaar in Bordeaux!

‘Hier zijn ze weer’ hoor ik u denken, ‘weer een topjaar’… Ik begrijp dat het voor velen een ongelofelijke reeks begint te worden na 2015, 2016, 2018 en nu 2019, maar het is ontegensprekelijk opnieuw een uitzonderlijk wijnjaar in Bordeaux! Het lijkt alsof de wijngaarden zich zachtjes weten aan te passen aan de nieuwe omstandigheden van meer zon, warmte en droogte.

Meer lezen over Primeur 2019

Maak uw keuze

steeds tevreden over de u geselecteerd wijnen, goede service al jaren lang!!

5
guido vanmuysen

Heel duidelijk. Bedankt

5
DOMINIQUE GAROT