U bent hier

Primeur

Reserveer nu uw BORDEAUX wijnen van het wijnjaar 2021 IN PRIMEUR ! 

Wijnjaar 2021 is in Bordeaux voor rode wijnen algemeen gesproken kwalitatief zeker niet slecht, maar het is geen topjaar zoals 2018, 2019 en 2020. Ook is het veel minder homogeen en zullen er veel verschillen zijn per appellatie en wijndomein.

Het goede nieuws is wel dat het voor zowel droge als zoete witte wel een uitzonderlijk topjaar is! De droge witte zijn krachtig, levendig, geconcentreerd en hebben heel mooie zuren en een knapperige frisheid, super! Het is de koele zomer die zorgde voor het behoud van dat frisse. Ook de zoete (Sauternes, Barsac,...) zijn echt uitzonderlijk, een mooi samenspel van de bijna perfecte botrytis op de volrijpe druiven en de mooie frisheid en zuren van dit bijzondere jaar, zeer kwalitatief!. Enige nadeel: de oogst voor zoete witte is bijzonder klein, soms ging wel 80 of 85% verloren! Zo produceerde de 1e GCC Château Suduiraut maar 1 hectoliter per hectare in 2021... Ze zijn wel kleine opbrengsten gewoon in Sauternes, maar dit is nooit gezien...

Maar ook bij de rode zijn zeker goede dingen te vinden en die wijnen zullen iets minder alcohol hebben dan we de laatste jaren gewoon zijn geworden, meer frisheid en kunnen wat jonger worden gedronken. Altijd moeilijk om wijnjaren met elkaar te vergelijken, maar het lijkt misschien nog het meest op 2014 qua stijl maar dan iets moderner.

 

Meer lezen over primeur 2021

Meer lezen over primeur 2020

Maak uw keuze

tot hiertoe heel tevreden zowel stiptheid van de levering als de kwaliteit van de wijnen

5
Cobbaert Andre

Handige webshop.

5
Vermeulen Francis