U bent hier

Filip Salmon, wijnliefhebber in hart en nieren.

Wijnkenner in de kijker: Filip Salmon

Wijnkenner in de kijker
28 november 2016

Filip Salmon, geboren in 1976, is een wijnliefhebber in hart en nieren. De lekkere kookkunsten van zijn moeder, de kookavonden die hij zelf organiseerde, de wijncursus die hij besloot te volgen, … Allemaal hebben ze geleid tot waar Filip zich nu bevindt: overdag actief in events en communicatie bij het Davidsfonds, in zijn vrije uren gepassioneerd door lekker eten en drinken.

 

Schrijven over wijn, een passie

In 2009 schreef Salmon zijn eerste boek, “De 50 beste wijnhandels in Vlaanderen”. Hij kreeg de smaak te pakken en veroverde in 2012 een plekje in Sabato (het weekendmagazine van De Tijd) met een eigen column. In 2014 volgde het boek “Vlaamse Foodies” en afgelopen zomer publiceerde hij “Wijn in België: genieten, ontdekken, proeven, beleven”.

Daarnaast schrijft Salmon regelmatig voor magazines, kranten, en deelt hij zijn passie via social media. Zo lanceerde hij de “Winetwunches” - wijnproefdiners voor wijnliefhebbers die actief zijn op Twitter.

 

De wijnbijbel van Filip Salmon

Filip Salmon’s laatste boek “Wijn in België: genieten, ontdekken, proeven, beleven” is een must have voor iedereen die volop wil genieten van wijn in België. Verspreid over ruim 400 pagina’s vind je zo’n 200 tips en adresjes, samen met boeiende verhalen van “de mensen achter de wijnen”. Ook Magnus Wijnen kan je terugvinden in deze wijnbijbel.

Benieuwd waar je in België nog kan genieten van lekkere wijnen en dito eten? Waar je wijn kan proeven en events kan bijwonen? Lees dan zeker de laatste publicatie van Filip Salmon.

 

 

Bron foto's: http://filipsalmon.be/

Reactie toevoegen

Aangename website en vlot winkelen

5
Jan Gerené

Steeds een correcte levering

5
peter van bogaert