U bent hier

Twee wijnen van het vermaarde huis Guigal in promotie!

Twee wijnen van het vermaarde huis Guigal in promotie!

05 maart 2019

 

Een wijn van topjaar 2015 die 91/100 krijgt van ‘Wine Advocate’ (Robert Parker) en die je voor slechts 8,99 euro kan kopen, dat is een niet te missen kans ! Als u weet dat de wijnen van deze promotie gemaakt zijn door het vermaarde huis ‘Guigal’ en zowel de witte als de rode afkomstig zijn uit een topjaar in de Rhônestreek, is die uitzonderlijke kwaliteit niet verwonderlijk... Het zijn twee heerlijk lekkere wijnen die u nu al veel drinkplezier zullen bezorgen maar desgewenst ook nog enkele jaren kunnen bewaard worden.

Het vermaarde Rhône wijnhuis ‘GUIGAL’ behoort tot de absolute top van hun streek en ver daarbuiten! Met wijngaarden in beroemde wijnappellaties zoals ‘Côte Rotie’, ‘Condrieu’, ‘Hermitage’,… maken ze wijnen die behoren tot de absolute wereldtop! Hun Côte Rotie ‘La Turque’, ‘La Mouline’ en ‘La Landonne’ horen tot de meest gezochte wijnen ter wereld en krijgen met de regelmaat van een klok 100/100 scores bij ‘Wine Advocate’ (Parker) en andere wijnmagazines en –tijdschriften! Natuurlijk hebben die wijnen hun prijs en die is uiteraard niet van de poes… Gelukkig maken ze met dezelfde beroepsernst en kennis ook wijnen die wel zeer betaalbaar blijven. Hun Crozes Hermitage, Saint-Joseph, Gigondas en nog enkele andere wijnen, zijn allemaal voortreffelijk en niet overdreven duur. Wij kochten een partij aan van hun rode en witte ‘Côtes Du Rhône’ en vinden de prijs/kwaliteitsverhouding zeer interessant!

Het domein werd opgestart in 1946 door Etienne Guigal en is ook nu nog volledig in handen van de familie Guigal. Het is vandaag de 78 jarige zoon van Etienne, Marcel Guigal die samen met zijn zoon, Philippe, veertiger en oenoloog van opleiding, de zaak leidt. Het is een zeer goed uitgerust domein en wijnhuis dat zijn jarenlange ervaring en kennis combineert met moderne apparatuur en goed opgeleide mensen. Het respect voor de natuur staat hier hoog aangeschreven! Buiten de roestvrijstalen en temperatuurgecontroleerde cuves, heeft Guigal ook uitgebreide vatenkelders en zelfs een eigen ‘tonnellerie’ waar ze hun eigen eiken wijnvaten maken. Weinig domeinen maken nog hun eigen vaten, buiten enkele toppers zoals château Margaux bijvoorbeeld.

We stellen u hieronder hun schitterende witte en rode Côtes Du Rhône voor:

 

Côtes Du Rhône AOC. rouge 2015 (Parker 91/100) Maison E. GUIGAL

NU 8,99 Euro !

Dat 2015 een topjaar was voor de hele Rhônestreek hoeven we u waarschijnlijk niet meer te zeggen. Elke gelegenheid die we nog krijgen om van dat mooie wijnjaar wijnen te kunnen kopen, nemen we graag te baat. En als het dan nog eens betaalbare wijn van het superhuis Guigal is nog des te meer. Dit is echt héél veel wijn voor uw geld! Niet verbazingwekkend dat dit heel mooi product 91/100 kreeg van ‘Wine Advocate’ (Parker). Gemaakt met 50% Syrah, 40% Grenache en 10% Mourvedre, is dit een diepkleurige Rhône met heerlijk rood en zwart fruit, veel kruidigheid en een zekere stevigheid zonder enig spoor van hardheid, echt zoals een Rhône moet zijn. Hij heeft niets gemanipuleerd of overdreven, gewoon puur natuur klassewijn, vakkundig gemaakt van lekker rijpe druiven van een uitzonderlijk jaar, zijdezacht… Perfect nu al te drinken maar ook gerust nog te bewaren tot makkelijk 2023 als u wil. Schenk hem iets frisser op zo’n graad of 17 bij alle soorten wild, gebraden tam gevogelte en allerlei gebakken en gebraden mals rood vlees. Een absolute aanrader!

Côtes Du Rhône AOC. blanc 2017 (Parker 89/100) Maison E. GUIGAL

NU 8,99 Euro !

Hun witte Rhône is hoofdzakelijk samengesteld uit Viognier (60%), aangevuld met 15% Roussane, 10% Marsanne, 8% Clairette, 5% Bourboulenc en 2% Grenache Blanc. In de neus treedt de Viognier meteen op de voorgrond. Fris, rond en zeer expressief heeft het geheel ook iets exotisch. Indrukken van ananas, abrikoos, perzik en citrus. Ook de smaak komt meteen verfrissend over en is zeer aantrekkelijk en mondvullend. Mooi rond is hij toch fijn ondanks zijn grote rijkdom. Het is een wijn die u best jong drinkt tussen zijn eerste en derde of vierde jaar op zo’n graad of tien. Overheerlijk bij allerlei voorgerechten, koude schotels, visgerechten, schaal- en schelpdieren en Aziatische gerechten. Knap gemaakte wijn, en voor die lage prijs…

 

In de maand maart ontvangt u bovendien DUBBELE PUNTEN op deze twee wijnen!

Promotie geldig t.e.m. 31 maart 2019

 

 

Reactie toevoegen

Bestelling gaat via een vlotte verwerking, we zijn benieuwd of de levering ook zo vlot zal verlopen.

5
Liesbeth Van Aerschot

Heel goed oversight op website en gemakkelijk te bestellen.

Vriendelijke groeten.

5
Roland Verstappen