U bent hier

Spectaculaire promotie voor de 55e verjaardag van LIVON en de 35e van MAGNUS!

Spectaculaire promotie voor de 55e verjaardag van LIVON en de 35e van MAGNUS!

Promo
28 augustus 2019

Inderdaad, zowel Livon als Magnus begonnen allebei bescheiden op 1 september, de ene in 1964, de andere in 1984… Om al onze klanten te danken voor de jarenlange klantentrouw, deze gezamenlijke extra inspanning voor een bijzonder spectaculaire promotie!

De rode Chianti Classico kreeg TRE BICCHIERI in de befaamde Italiaanse wijnbijbel GAMBERO ROSSO en de witte is afkomstig van één van de beste plekjes om witte wijnen te maken in Italië … Kwaliteit met grote K, echte aanraders!

 

Italië, Chianti Classico DOCG., Borgo Salcetino 2016 Livon

De glooiende heuvels van Toscanië, de regio bekend voor kunststeden als Firenze, Siena en Pisa, herbergen enkele van Italië’s allerberoemdste wijngaarden. De meest vertrouwd klinkende naam is ongetwijfeld Chianti. Het Chianti-gebied strekt zich uit van Firenze in het noorden tot Siena in het zuiden. ‘Chianti Classico’ kreeg in 1996 zijn eigen D.O.C.G. (Denominazioni di Origine Controllata e Garantita) wat betekende dat er aan veel strengere kwaliteitsnormen moest voldaan worden om die appellatie op het etiket te mogen dragen. Het luidde meteen de heropstanding van kwaliteitswijnen in dit gezegende gebied in, de kwaliteit ging er met sprongen op vooruit. In het hart van het ‘Chianti Classico’ appellatiegebied (D.O.C.G), in de gemeente ‘Raddi in Chianti’, kochten de gebroeders Valneo en Tonino Livon begin jaren negentig het vrij hoog gelegen wijndomein ‘Borgo Salcetino’. Ze hebben de wijngaarden meteen volledig heraangelegd met de klassieke variëteiten ‘Sangiovese’ en ‘Canaiolo’. Het prachtige zestiende-eeuwse gebouw werd volledig gerestaureerd en er werd een nieuwe kelder en gekoelde opslagplaats gebouwd. Dit alles gebeurde met veel respect voor de natuur en de omgeving. De bouwstijl en gebruikte materialen zijn aangepast aan de gewoonten van de streek zodat alles perfect geïntegreerd is in het mooie landschap. Van de 30 hectare die het domein groot is, is ongeveer 15 hectare met wijnstokken beplant. Niets wordt hier aan het toeval overgelaten, geen moeite, zowel financieel als fysisch, is hier te veel om de best mogelijke wijnen te maken! Dit is een zeer goed gestructureerde wijn gemaakt met 95% Sangiovese en 5% Canaiolo. De zeer lage productie per hectare zorgt voor een rijke en geconcentreerde smaak. Een wijn met rijp rood fruit, een zachte kruidigheid en een lange afdronk. De druiven zijn met de hand geplukt en de wijn verbleef 10 maanden op grote eiken vaten. U kan hem best drinken op 16 à 17 graden tussen zijn derde en negende of tiende levensjaar bij bijvoorbeeld lamsbout, Osso Bucco, fazant of konijn. Fantastische wijn!

€ 9.99 ipv € 13.98

Italië, Collio DOC., ‘Sauvignon Blanc’ 2018 Azienda Livon

Het noordoostelijke Friuli is zelfs bij de liefhebbers van Italiaanse wijnen niet altijd zo bekend. Nochtans is het is een prachtige streek met glooiende heuvelruggen vol wijnstokken. Zowel geschiedkundig als oenologisch heeft Friuli een lange weg afgelegd. Zo waren er na de Tweede Wereldoorlog nauwelijks nog wijngaarden. Aanvankelijk kende het gebied weinig commercieel succes, maar vanaf het begin van de jaren zeventig kwam er verandering! Naar het model van de frisse Duitse wijnen, begon men in Friuli witte wijnen op veel lagere temperaturen te vergisten. Hiermee werd het de eerste regio in Italië die knisperende, loepzuivere witte wijnen afleverde. Internationale erkenning liet niet lang op zich wachten. De eerste nationale appellatie voor Friuli was er al in 1968, waarna er logischerwijs meer DOC’s en zelfs een aantal DOCG’s volgden. DOC Collio, een klein oostelijk gebied, heeft een mild klimaat met veel regenval en de arme mergel- zandsteenbodem is zeer geschikt voor wijnbouw. De wijngaarden zijn er bovendien goed afgeschermd door de Julische Alpen en genieten een welgekomen temperende invloed van de Adriatische Zee. De persistente wind vanuit de bergen of de zee, blaast als een perfecte ventilator de wijngaarden droog na de zoveelste regenbui. Internationale en autochtone rassen voelen zich hier thuis en gedijen hier uitstekend. De Sauvignon Blanc van het wijnhuis Livon heeft een kristalhelder oppervlak, een strogele kleur en mooie tranen. We nemen de typische geuren waar van kruisbes, groene appel, limoen, passievrucht en zeker ook vuursteen. De karaktervolle, droge wijn valt op door zijn gebalanceerde structuur en strakke zuren. In zijn expressieve afdronk kunnen we genieten van exotische vruchten en wat mineraliteit. Komt uitstekend tot zijn recht bij zeevruchten- of groenterisotto, zeebaars met jonge prei en nieuwe aardappelen of een hartige pasta. Best te schenken tussen zijn eerste en vierde jaar op 10 à 11 graden, heerlijk lekker!

€ 9.99 ipv € 13.98

 

GRATIS per aankoop van 24 flessen van deze actie (mag 12+12 of 18+6) een geschenkdoos met 2 flessen PROSECCO Extra Dry ‘Villa Chiòpris’!

 

Aanbieding geldig tot 30/09/2019

Reacties

Christiane Van Zele
21 september 2019
35 jaar doe er nog dubbel zoveel jaren bij

Reactie toevoegen

zeer tevreden over de service

4
Roger braem

Goede prijs/kwaliteit - snelle levering thuis - goede service

5
EDDY GABRIELS