U bent hier

Chileense wijnen

Onze bestverkopende Chileense wijnen

Chileense wijnen
06 maart 2017

Mooie zomers met warme dagen, koele nachten en weinig regen: het klimaat in Chili leent zich uitstekend voor wijnbouw. Bovendien is het milieu hier uitzonderlijk zuiver, waardoor er geen producten nodig zijn en de term “bio” bijna overbodig is. Hieronder stellen wij je graag onze twee bestverkopende Chileense wijnen voor.

Wat maakt Chileense wijnen zo goed?

Naast een ideaal klimaat geniet Chili ook een optimale natuurlijke bescherming door de woestijn in het noorden, het Andesgebergte in het oosten, de Stille Oceaan in het westen en Antarctica in het zuiden. Voor veel wijnkenners en -liefhebbers is dit dan ook hét wijnland van de toekomst.

Geschiedenis van de Chileense wijnen

Chili heeft een wijngeschiedenis die even ver teruggaat als die van het Chileense volk zelf, tot in de 16de eeuw. Maar het is pas sinds 1989 dat het zich, na een radicale hervorming, op de exportmarkt is beginnen richten. Zowel buitenlandse investeerders en oenologen als de Chilenen zelf hebben een belangrijke rol gespeeld in deze volledige omvorming van de wijnbouw. Ze deden grote investeringen in wijngaarden, installaties en alles wat nodig is om hoogwaardige Chileense wijnen te produceren.

Geniet van onze bestverkopende Chileense wijnen

Als kwaliteitswijnproducent is Chili ondertussen niet meer weg te denken. Het is een land dat op wijngebied in volle ontwikkeling is en waar we in de toekomst nog mooie verrassingen van mogen verwachten. Onze 2 bestverkopende Chileense wijnen, de Ventisquero ‘Carmenère’ en de Ventisquero ‘Sauvignon Blanc’, zijn daar het levende bewijs van.

Bestel snel deze heerlijk Chileense wijnen en... geniet!

Reactie toevoegen

een paar keer gegevens moeten herhalen ;) maar uiteindelij gelukt ! Prima

5
Frank Nuyts

ik ben altijd al tevreden geweest van jullie service.

5
patrik cools