U bent hier

Onze 5 beste wijnen onder 10 euro

Onze 5 beste wijnen onder 10 euro

Algemene wijninformatie
17 februari 2018

In onze webshop vind je wijnen van alle prijsklassen. Een goede wijn hoeft immers geen fortuin te kosten. Wit of rood, uit Frankrijk of uit meer zuidelijke oorden: wij maakten een samenvatting van onze 5 beste wijnen onder 10 euro.

 

- 'Reserva' Castillo de Almansa (2014) - € 6,25

Deze prachtige `Castillo de Almansa' bestaat uit 65% Cencibel, 25% Monastrell en 10% Garnacha Tintorera; allemaal druivenrassen die ons als Chinees in de oren klinken. Het is de specialiteit van Bodegas Piqueras om hun wijnen op eiken vaten te laten rijpen - ze hebben er zo 1500! Het resultaat is een fluweelzachte smaak, soepel en evenwichtig met een duidelijke, maar niet overdreven eiktoets. 

 

- 'Sangiovese' Dal Cero (2015) - € 8,49

Een aangename rode wijn die mooi in balans is en absoluut niet zwaar: zo kunnen we deze ‘Sangiovese’ het beste omschrijven. De neus met veel zacht rood fruit, frisse framboostonen en paarse viooltjes bereidt je voor op de verfrissende, vriendelijke smaak met een mooie kruidigheid en aangename afdronk. 

 

- 'Cuvée veilli en fût de chêne' Chateau Belle-Garde (2015) - € 9,98

Dit is ongetwijfeld een van de rode bordeauxwijnen in ons assortiment met de beste prijs-kwaliteitverhouding! Het mooie evenwicht tussen hout en fruit, de ronde smaak en de edele tannines… Alles wijst op een perfect uitgebalanceerde vatrijping die met veel vakkundigheid is doorgevoerd. 

 

- 'Sauvignon Blanc' Reserva Ventisquero (2016) - € 7,99

De laatste jaren werd meer en meer duidelijk dat Chili erg lekkere wijnen te bieden heeft. Geen wonder dus dat het land ondertussen niet meer weg te denken is als kwaliteitswijnproducent. In deze ‘Reserva Ventisquero’ laat de Sauvignon Blanc zich van zijn beste kant zien, met aangenaam exotisch fruit en een volle smaak met lange afdronk. 

 

- Bordeaux blanc, Château Argadens (2016) - € 8,98

In het 17de -eeuwse kasteel Château Argadens worden zowel witte als rode bordeauxwijnen gemaakt. Als laatste in ons lijstje met wijnen onder 10 euro hebben wij gekozen voor een van hun witte bordeauxwijnen. Hij is bijzonder fris met een mooie zuurtegraad, maar heeft tegelijk iets genereus en elegant. Zeker het proberen waard!

Al deze wijnen onder 10 euro kan je makkelijk online bestellen in onze webshop. Wil je meer informatie over een bepaald product, neem dan gerust contact op met ons.

 

Reactie toevoegen

vlot werkende website.

4
Jan De Sitter

Zeer overzichtelijke website, met voldoende uitleg over elke wijn.

5
Ronny Van Pee