U bent hier

Luc Pirlet maakt al 20 jaar uitstekende wijnen in de Languedoc!

Luc Pirlet maakt al 20 jaar uitstekende wijnen in de Languedoc!

Wijndomeinen
12 mei 2016

Na jarenlang in de Champagne werkzaam te zijn geweest, richt Luc Pirlet in 1995 zijn eigen wijndomein op in de Languedoc omdat hij enorm in die streek en haar potentieel gelooft! Hij maakt wijn met druiven van zijn eigen wijngaarden maar heeft verder ook langlopende contracten met wijnboeren uit de regio tussen Narbonne en Limoux. Zodoende controleert hij de hele cyclus, van druiven in de wijngaard tot de uiteindelijke wijn, en kan hij altijd bijsturen waar nodig.

Luc is een gepassioneerd man die van in het begin elk detail nauwlettend in het oog houdt om de hoogst mogelijke kwaliteit te kunnen maken. Zijn wijngaarden en die van de verbouwers waar hij langlopende contracten mee heeft, zijn allemaal heel zorgvuldig geselecteerd. Het is als het ware een lappendeken met heel veel verscheidenheid in liggingen (soms hoger gelegen tegen de uitlopers van de Pyreneeën) en bodemsamenstellingen. Zodoende verkrijgt Luc een ruim palet, met soms éénzelfde druivensoort afkomstig van 5 of 6 totaal verschillende wijngaarden, en kan hij daar mee aan de slag. Een droom voor elke gepassioneerde wijnmaker!

Verder beschikt hij over moderne vinificatie installaties en doet hij beroep op vakkundige oenologen en toegewijde keldermeesters. Het resultaat liegt er niet om, zijn wijnen zijn heel zuiver en puur, lekker vol maar nooit zwaar en altijd fris en fijn, prachtige kwaliteit!

Labels: 
Luc Pirlet

Reactie toevoegen

Meestal een goede service.Ben zeer tevreden over Magnus wijnen.

4
Van Hoof Frieda

Mooie website met duidelijke informatie en met een click besteld ;-)

5
Robert Hoberger