U bent hier

Wijnen voor een communiefeest of lentefeest

De perfecte wijnen voor een communie- of lentefeest

Wijnadvies
10 april 2018

Zelf een communie- of lentefeest houden voor je kinderen, het vraagt heel wat organisatie. Welke gerechten ga je maken, hoeveel drank moet je voorzien, … Het is niet altijd gemakkelijk om de juiste inschattingen te maken. Om alvast wat druk van je schouders te halen, bundelden we enkele tips en geven we advies voor de beste wijnen voor een communie- of lentefeest.

Wijnen en tips voor jouw communie- of lentefeest

- Een communie- of lentefeest beginnen, dat doe je met aperitiefhapjes en bubbels – het is tenslotte feest. Wij raden een frisse schuimwijn aan die je gasten alvast zin in meer zal doen krijgen, zoals de `Trankilo Reserva'.

- Komen er veel gasten? Zet de flessen wijn dan op tafel of serveer de wijn in karaffen voor een feestelijk tintje. Zo kan iedereen zichzelf bedienen en kan jij rustig genieten van het feest.

- Hoeveel wijn moet je juist voorzien? Hou rekening met het feit dat je met een fles van 75cl 5 à 6 glazen kan inschenken. Reken per volwassene 2 glazen schuimwijn, 250 ml witte wijn (1/3de fles) en 375 ml rode wijn (1/2de fles).

- Wil je de wijn serveren volgens de regels van de wijnetiquette, lees dan zeker ook onze blogpost over wijnetiquette. Van de serveertemperatuur en het openen van de fles, tot de hoeveelheid wijn per glas: je vindt hier alle belangrijke informatie terug.

- Ga voor toegankelijke wijnen die bij iedereen in de smaak zullen vallen. Om je hierbij te helpen, stelden wij een gerichte lijst samen. Indien je deze wijnen serveert op het communie- of lentefeest van je kinderen zit je zeker goed!

De eerste twee wijnen zitten in de categorie rond € 6, de volgende drie rond € 10, en de laatste drie zijn heerlijke mousserende wijnen. Smakelijk!

 

Reactie toevoegen

Des promos toujours bienvenues et de qualité.
Des vins qu'on ne regrette pas, et qu'on fait goûter aux amis !!!
Rien que du plaisir....
Je reviendrai !!!!

5
Jacques Cornil

Geen klachten, steeds correct

4
Marc Van Der Jeugt