U bent hier

De oogst in de Champagnestreek is reeds begonnen en het ziet er uitzonderlijk goed uit!

Champagne
22 augustus 2018

Op 21 augustus begon in Champagne reeds de oogst van 2018, hetgeen heel vroeg is voor deze wijnstreek. Het is de vijfde keer in vijftien jaar dat men in Champagne reeds oogst in augustus.

De druiven worden omschreven als "buitengewoon goed" door de topkwaliteit en vroege afrijping. Eind juli werd de maximale toegelaten oogstopbrengst door het "Comité Champagne" bepaald op  10800 kg per hectare.

Een uitzonderlijk natte winter, met 345 mm neerslag van november 2017 tot januari 2018, verbrak het vorige neerslagrecord van 1965 en werd gevolgd door een zonnige periode met 750 zonuren van april tot juni, hoger dan het gemiddelde van 630 zonuren. De temperaturen waren hoger dan het 10-jaar gemiddelde, de vegetatieve "groene" groei was uitbundig, en de bloei en vruchtzetting waren perfect. Oorspronkelijk werd een grotere oogst voorspeld dan 10800 kg per hectare maar door het gebrek aan regenval in de zomer werden de cijfers naar beneden aangepast. De kwaliteit van het geoogste fruit zou wel uitzonderlijk zijn!

2018 zal door de wijnbouwers niet snel vergeten worden, zowel door de vroege oogst als door de perfecte kwaliteit van de druiven.

Al is het nog te vroeg om al te weten hoe goed de Champagnes juist gaan zijn die uit die mooie druiven gemaakt zullen worden, de producenten zijn meer dan hoopvol dat 2018 een uitstekend Champagnejaar wordt!

Reactie toevoegen

online bestellen gaat heel vlot, levering gaat ook altijd vlotjes en zoals gepland.
prima service !!

5
de groote heidi

lekkere wijn daarom terug bestellen

5
Braam