U bent hier

Blog

  • Hoe wordt rosé champagne gemaakt?
    Champagnes
    19 juli 2016

    Wanneer je aan champagne denkt, denk je waarschijnlijk aan witte sprankelende wijn. Er bestaat echter ook een rosévariant van champagne. Hoe deze juist gemaakt wordt, lees je in dit artikel.

  • Een eigen wijnkelder maken: tips van Magnus Kwaliteitswijnen
    Algemene wijninformatie
    30 juni 2016

    Wijn bewaren betekent dat je hem de tijd geeft om zich te ontwikkelen. Wijn is immers een levend product, wat betekent dat hij ook reageert op fysieke invloeden. Een degelijke wijnkelder is dus zeker geen overbodige luxe.

  • Rode wijn gezond: is dat echt zo?
    Algemene wijninformatie
    24 juni 2016

    Haast met de regelmaat van de klok worden er resultaten van nieuwe studies vrijgegeven, die aantonen dat het (matig) drinken van rode wijn gezond zou zijn. Maar hoe komt dat dan?

  • Algemene wijninformatie
    15 juni 2016

    Wil jij je gasten eens verrassen met iets anders dan champgne? Wij geven tips voor de ideale schuimwijn die perfect past bij elk feestje.

  • Algemene wijninformatie
    02 juni 2016

    Op een warme zomerdag is een smakelijk hapje met een ijskoude fles rosé het beste wat er is. Maar is ‘ijskoud’ wel echt de beste serveertemperatuur om optimaal van je wijn te genieten? De juiste temperaturen om jouw fles helemaal tot zijn recht te laten komen, vind je hier. 

  • Algemene wijninformatie
    31 mei 2016

    Helaas kan je niet elke wijnfles in de winkel openen om eens te proeven en te ruiken. Het enige wat je kan doen, is het wijnetiket lezen. Daarom is het belangrijk dat je weet waar je op moet letten wanneer je zo’n etiket bekijkt. 

  • Algemene wijninformatie
    26 mei 2016

    Er wordt wel eens gezegd dat wijn beter wordt naarmate de jaren vorderen, maar dat is natuurlijk niet altijd zo. Meer nog: slechts een paar wijnen worden effectief beter door ze enkele jaren te laten rusten. Het grootste deel van de wijnen wordt wel rijper door ze te bewaren, maar niet altijd beter of lekkerder.

  • Kaas en wijn vormen een hemelse combinatie; toch als je weet welke wijn bij welke kaas past.
    Algemene wijninformatie
    20 mei 2016

    Iedereen weet dat kaas en wijn een hemelse combinatie vormen.

  • Vinificatie stap voor stap
    Algemene wijninformatie
    13 mei 2016

    De vinificatie of wijnbereiding is, eenvoudig gezegd, het proces waarbij men van druivensap wijn maakt. Afhankelijk van de beoogde wijnsoort kan de procedure verschillen, maar we zetten even de voornaamste stappen op een rijtje.

  • Hoe combineer je vis en wijn?
    Algemene wijninformatie
    13 mei 2016

    Vaak raadt men aan om rode wijn bij vlees te drinken en witte wijn bij vis. Je kan echter ook perfect rode wijn met vis combineren. Ga je voor deze optie, dan zijn er wel enkele aspecten waarmee je rekening dient te houden. Zo speelt de hoeveelheid tannines in de wijn een belangrijke rol.

  • Luc Pirlet maakt al 20 jaar uitstekende wijnen in de Languedoc!
    11+1 wijnen
    12 mei 2016

    Na jarenlang in de Champagne werkzaam te zijn geweest, richt Luc Pirlet in 1995 zijn eigen wijndomein op in de Langue

  • Toro, opkomende spaanse appelatie
    11+1 wijnen
    19 april 2016

    Toro is één van die voor ons minder bekende Spaanse appellaties die enorm aan het opkomen is de laatste tijd.

Pagina's